Hvem skal nu betale

Blandt de store ligaer, hvor penge virkeligt betyder noget, Premier League, er der nu udbrudt hvad der bedst kan beskrives som ballade.

Broadcasterne synes nemlig at de mangler at få lidt fodbold som de kan sende på deres TV kanaler, hvorfor de da godt lige vil have 750 millioner pund tilbage.

At det er ret umuligt at spille Premier League, nu hvor hverken spillere eller publikum kan komme ind på en eneste stadion, ser ud til at være mindre relevant for de advokater, der mener at Premier League klubberne ikke har levet op til aftalen, hvorfor broadcasterne altså godt lige vil refunderes med 750 millioner pund.

Det ufatteligt voldsomme tal, dækker – i dette tilfælde – blot over netop Premier League.

Men der kan jo ingen tvivl herske om at lignende tiltag er på vej i alle andre ligaer, hvor penge mellem broadcastere og klubber for længst har skiftet hænder, mod eksklusive rettigheder.

Hvem det så ender med der går konkurs i den forbindelse er svært at spå om.

Sikkert er det jo nok at pengene er “væk” og at mange vil mene at broadcasterne “er nødt til at acceptere” at de bliver kompenseret med – for eksempel – andre kampe, end dem der ellers var planlagt.

Læs også  Amazon rykker i England

Igen.

Advokater er som bekendt ikke de mest kreative.

Og hvis der står i kontrakten at der spilles Premier League, og at det skal sendes, er det jo det der står i kontrakten.

Vi har indtil videre ikke hørt noget om Superligaen her i landet, andet end at den jo ikke skal spilles, hvorfor alt fra OB vogne til broadcastere har samme problem som advokaterne i ( gætter vi på ) i England, der – må man formode – er igang med at sagsøge alt og alle, fra deres hjemmekontorer, da de jo heller ikke kan komme uden for en dør.

Premier League er i den forbindelse 3 milliarder pund værd for broadcasterne, så det er ikke så svært at forstå at der bliver kæmpet for at blive kompenseret, eller – må man håbe – på at der bliver udtænkt et kompromis der fungere.

Senere.