#SwitchToStandard

Det kan vel ikke undre at Netflix står ret højt på listen over folks valg af “afslapning”, nu hvor arbejdsmarkedet i det meste af Europa er lagt ned af corona.

Desværre er kvaliteten hos Netflix så høj, konkret de datamængder der bliver forbrugt, når folk ser Netflix er så høje, at de tynde dataledninger rundt om i vores fælleskab allerede nu er så overbelastede at the European Commission, altså Europa kommissionen har ringet til Netflix, for at få den til at sænke kvaliteten af deres signaler.

Årsagen er såmænd ikke at den er for høj, men deriomd at der – ganske enkelt – er “for mange” der ser med, nu hvor de er sendt hjem fra deres arbejde.

Netflix har derfor valgt at sænke “kvaliteten” af deres “traffic on European networks” med 25 procent, indtil videre, for på den måde at lade alle kunne se med, uden kedelige – og uforståelige – pauser, der når alt kommer til alt er direkte foranlediget af det heftige forbrug af netop Netflix, i disse dage.

Europa Kommissær Thierry Breton, har forklaret at han ellers vil til at promovere hashtags som #SwitchToStandard definition hvis enkelte kan leve uden at se med i HD.

Noget Netflix CEO Reed Hastings nu erkender at at kun Netflix kan gøre noget ved, hvorfor de far nu af har sænket kvaliteten af deres indhold, “indtil videre”.

Læs også  Spanien sætter turbo på egenproduktion

Thierry Breton siger:

 -I welcome the very prompt action that Netflix has taken to preserve the smooth functioning of the internet during the COVID19 crisis while maintaining a good experience for users. Mr Hastings has demonstrated a strong sense of responsibility and solidarity. We’ll keep closely in touch to follow the evolution of the situation together, slutter han og bliver suppleret af Reed Hastings/Netflix.

Han siger:

 -Following the discussions between commissioner Breton and Reed Hastings – and given the extraordinary challenges raised by the coronavirus – Netflix has decided to begin reducing bit rates across all our streams in Europe for 30 days, starter han/Netflix og fortsætter.

 -We estimate this will reduce Netflix traffic on European networks by around 25 per cent while also ensuring a good quality service for our members, slutter han.

(Opdateret) YouTube og Amazon Prime ( i Europa ) har ligeledes skruet ned for deres båndbreddeforbrug (typisk til det halve )