DR ung med Corona

Nu hvor de første unge er blevet syge, er det på tid med lidt oplysning ser DR ud til at mene.

Derfor er DR på vej med deres første “format om Corona til unge”, som de skriver det.

Dette der blot er et af flere, der handler om at “udbrede viden om coronavirus og sørge for både fællesskab og kulturformidling”.

I dette tilfælde er det DR Viden, der har leveret de “nye grafiske løsninger”, der skal “forklare læsere om coronavirus”, hvad problemet er.

Som eksempel her “skåret ud i pap”, underforstået så selv unge kan forstå problemet.

DR er ydermere på vej med flere podcast om emnet, her under en specialudgave af “På Bagsædet – med Hav & Kamal”, der i stedet for at have fokus på hvad de nu plejer at beskæftige sig med. i stedet tjekker op på hende der Corona”.

Hav & Kamal

De unge der som eksempel ikke var klar over at coronavirus fortsat har lukket det meste, frem til den 13. april, kunne således tænkes at vide det, efter at de har lyttet til lidt podcast fra DR.

Dem der lytter til P3, kan glæde sig over “Karantæne på P3”, der – bevares – også har forandret sig i løbet af de sidste par uger.

Læs også  Netflix opper produktionen i England

Formatet, handler – ikke overraskende – om netop konsekvenserne af Corona, herunder den ikke altid velfungerende hjemme isolation.

Skulle man være i tvivl om at DR har gravet dybt, varer “Karantæne på P3”, fra klokken 8.00 til klokken 18.00, hvilket – mere eller mindre – betyder at P3 ikke rigtigt sender andet.

Tine Maria Borresø forklarer:

 -I “Karantæne på P3” skifter kanalens faste værter til at stå bag mikrofonen. Et morgenhold sikrer opdatering om det seneste nye om coronavirus, et eftermiddagshold løfter fællesskabet, og fra denne uge har Pelle Peter Jencel som noget nyt sendt “Live fra lejligheden” fra klokken 15.00-18.00, hvor fokus er at bruge musikken til at binde os sammen, starter hun og fortsætter.

 -I de første fire timer hver dag har vi fokus på at opdatere lytterne med sidste nyt og inspirere dem til at tage ansvar og passe på hinanden. Nøgleordene for P3s journalistiske linje er håb og handlekraft, og det skaber vi med konstruktiv journalistik. Vi skal tale alvorligt om udfordringerne i samfundet, men vi skal også sikre, at vi ikke handlingslammer os selv med håbløst dårlig nyt uden sigte, fortsætter hun og pointerer at der såmænd også er plads til det seriøse på P3, i disse dage.

Læs også  Kunderne er snart kongen

 -I den mere alvorlige ende talte vi med præst Michael Brautsch om det svære ved at skulle afholde begravelser lige nu. I den forbindelse havde vi den unge lytter Mads igennem, der lige havde mistet sin far, og hvor bisættelsen måtte udskydes. Det var en hård, men stærk og vigtig snak for at skabe forståelse og fællesskab, slutter hun.

De unge der hellere vil se TV, har også muligheden.

æh, eller rettere, de kan gå på Internet og selv vælge hvornår de vil se DR3, der “har bedt Danmarks unge dokumentere, hvordan deres liv ser ud under Corona udbruddet”.

Og da det har resulteret i over “tusind henvendelser fra danske unge af alle slags og fra alle steder i Danmark”, der “befinder sig alle i helt ualmindelige situationer på grund af coronavirus”, vil DR3 det næste stykke tid være oversvømmet i netop “.

Som DR skriver det, vil disse være “både rørende, absurde, alvorlige, livsbekræftende og inspirerende”.

Erik Struve Hansen, der er redaktionschef hos DR Ung TV fortæller:

 -Vi vil gerne give de unge et fællesskab og en stemme i den her tid. Dagbogsserien er en mulighed for de unge til at spejle sig i hinanden og mærke, at de ikke er alene om deres bekymringer, starter han og fortsætter.

Læs også  NAB NYC også slukket

 -De indsendte videoer bliver løbende klippet til en række video-dagbøger, hvor man som seer blandt andet kan møde unge, der er smittet med corona, og som er bange for at smitte andre. Du kan møde de særligt udsatte med nedsat immunforsvar og kroniske sygdomme, som er gået i isolation, af frygt for de konsekvenser det kan have for dem at blive smittet, fortsætter han.

 -Vi er vant til at samles og feste, kysse og kramme. Hvad gør vi nu? Hvordan er vi sammen og hvordan får vi tiden til at gå? Det vil video-dagbogen forsøge give et bud på, slutter han.

DR er slutteligt ung-aktiv på dr.dk, hvor der både er “en masse aktuelle nyheder om Corona situationen”, samt ungt- orienterede versioner af det samme, som pointeret hjulpet af DR Viden med lidt yngre “grafiske løsninger”, end tidligere.