Superligaen har en plan

De smarte mennesker bag Superligaen, der også er kendt som Divisionsforeningen har en såkaldt “hemmelig nødplan”, hvorfor flere medier nu kan skrive om denne.

Og da denne ser ud til at inkludere at “alle kampe i denne sæson” skal spilles, burde der være en del OB vogne der allerede er ved at få skiftet olie mens der bliver ringet efter mandskab.

Desværre er Divisionsforeningen ikke nået længere end til at der er “tale om planer i skuffen”.

Men nu hvor vi er uforbederlige optimister her på stedet, kunne det jo – sagtens – betyde at det ender med at det hele bliver spillet, Corona til trods.

Som vi forstår det har Divisionsforeningens kontor i Fodboldens Hus i Brøndby, netop lagt klinker til “et stormøde med alle divisionsklubber”, hvor Divisionsforeningen så ellers forklarede hvad de håber på at kunne gennemføre.

Og da planen er at “få afviklet alle sæsonens resterende kampe”, er planen en af 3 veje.

Plan A

Alle resterende kampe i Superligaen afvikles. Der er tre tidsintervaller i spil (ultimo april-ultimo juni, medio maj-medio juli og ultimo maj-ultimo juli).

I alle tre versioner er der planlagt med afvikling af de resterende kampe i pokalen.

Plan B

Det har høj prioritet at få afgjort nedrykningsspørgsmålet på sportslig vis. Derfor vil man ikke pille ved nedrykningsspillet.

Læs også  Bogen over dem alle

Problemet her er manglen på tid. Det vil ikke være muligt at afvikle alle ti runder i mesterskabsspillet, men det løses ved, at de seks klubber kun mødes en gang.

Der vil være en udfordring omkring pokalturneringen og fordelingen af de europæiske pladser.

Plan C

Man vil meget nødigt ud i dette scenarie. Men betyder coronakrisen, at det bliver umuligt at afvikle hele sæsonen, vil man gøre alt for at få spillet de to sidste runder af grundspillet.

I 1. division vil man også søge at afvikle to runder mere, så alle har mødt hinanden to gange.

Plan D 

Hvis coronakrisen gør, at der ikke kan spilles fodbold i flere måneder, kan man havne i en situation, hvor Superligaen ikke kan færdigspilles.

Sæsonen vil være gældende, og man vil tage udgangspunkt i stillingen, som den er nu. 

Håbet er at det ender med at blive muligt at realisere plan B, hvor blandt andet “nedrykningsspillet”, og de to “playoff-kampe”, hvor treerne fra de to puljer kæmper om en plads i Superligaen spiller.

Vælges denne løsning vil mesterskabsspillet blive forkortet, så seks klubber kun mødes en gang.

Der er også en plan C, hvor AGF og Randers spiller.

Det betyder ikke meget for “stillingen i bunden”, men så er det muligt at mene at “alle klubber har mødtes to gange”.

Læs også  Produktion starter op igen

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen tror på, at sæsonen bliver gennemført, og siger:

 -Kommer vi derhen ( at en af planerne kan realiseres), vil der nok være meget lidt at vælge imellem. Og i øvrigt er der luft, så vi kan eksekvere vores plan A på kortere tid, slutter han.