Xee tryller med stadig federe fiktion

De unge må formodes snart at have droppet de store broadcastere for kun at se nye hurtige “kanaler” som Xee.

Kanalen der er en fusion af Fox TV ( en “regional” kanal der findes i Sverige ) og indhold som YouSee køber eller får produceret, tryller ikke desto mindre, er har med et slag placeret sig som den kanal hvor ung serieproduktion er flyttet ind.

Bevares.

DR har stadig “Doggy”, men heller ikke meget mere.

Xee har – til sammenligning – bunker af nye egenproducerede serier, målrettet det samme publikum.

Igen.

Serierne er sikkert ikke “perfekte” målt på alle parametre.

Det er – formodentligt – heller ikke planen.

Til gengæld bliver der udviklet en masse talent, der nu ved hvor de skal gå hen, næste gang de får en god ide.

Ikke til DR, ikke til TV2.

Men til Xee

Den næste serie, kommer til at hedde “Limboland”, der følger 3 unge kvinder ( “twentysomething” ), der – stort set – har problemer med alt.

De kan ganske enkelt ikke få noget som helst til at fungere, er vilde sindsyge og har – vist nok – mest af alt – bare lyst til at holde fest 25 timer i døgnet.

Behørigt suppleret med at Freja, Katrine og Nadja alle kommer fra samme gymnasie, hvor gamle intriger og løgne bliver til den nye virkelighed, alt sammen suppleret med at de unge kvinder – stadig – befinder sig i “20’ernes limboland”, og der “kæmper med at definere sig selv og skabe en identitet”.

Læs også  Zulu bliver lidt mere lyserød

Bag det hele finder du Rikke Louise Schjødt, der efter fire år i New York kom tilbage til Danmark, hvor hun “fik ideen til serien”.

Hun siger:

 -Jeg anede på mange måder ikke, hvem jeg var. Jeg var nødt til at genopfinde og genopdage mig selv på ny tilbage i Danmark og nu uden kæreste. Jeg flyttede ind hos min gamle gymnasieveninde, og her begyndte idéen til ‘Limboland’ langsomt at tage form. Ved at putte alle de ting, jeg selv gik og tumlede med ind i nogle fiktive karakterer, blev min egen krise en smule mere håndgribelig”, fortæller Rikke, som selvfølgelig har tilføjet en masse ekstra drama til historien om de tre piger, der både fucker med hinandens liv, men også samler hinanden op, når alt går galt, slutter hun.

Rikke Louise Schjødt har både skrevet og instrueret.

Hun fortsætter.

 -Jeg savnede en serie, hvor man følger nogle karakterer, der ikke altid tager de bedste beslutninger. For det gør mennesker ikke – slet ikke i de eksperimenterende og definerende 20’ere. Jeg ville gerne portrættere, hvordan kvindedynamikker også kan se ud – både på godt og ondt, men særligt de skamfulde og tabuiserede sider, hvor man måske ikke altid ønsker det bedste for sin ven eller veninde, forklarer hun videre.

Læs også  Nent og YouSee deler Premier League

 -Jeg oplever min generation som værende utrolig optagede af, at skabe en fortælling om dem selv, at blive til noget, og at vores handlinger og præstationer er det, som definerer os. Det gør, at man hurtigt kan komme til at føle sig utilstrækkelig, når man så ikke kan leve op til sin egen forestilling, slutter hun.

Linda Etgar, chef for lokale produktioner hos Xee supplerer:

 -Da Rikke Louise Schjødt kom til os med denne idé via Drive Studios, fornemmede vi straks, at det var en spændende og relevant historie om en periode i livet, som rigtig mange unge seere vil kunne genkende og spejle sig i, slutter hun.

Ledende rolle i serien er “Freja”, der er en flyvsk 25-årig, som lider af kronisk tvivl på sig selv.

“Katrine” er Frejas modsætning.

Hun er “ny-feminist”, selvsikker og eksperimenterende. 

Den sidste ledende rolle er Nadja.

Hun er “den udadtil perfekte medicinstuderende”.

Spillernes navne, ude i virkeligheden er Frederikke Dahl Hansen (‘Noia’), Emma Sehested Høeg (‘Anton 90’ og ‘29’) og Angela Bundalovic (‘The Rain’), der må formodes at blive en del af vores alles fremtid, nu hvor Xee serier både vinder priser og i det hele taget har flotte seertal.

Serien “Limboland” kan findes som (?) stream på Xee den 12/4 fra klokken 20.30.

Læs også  Crime drama og soap serie

Vi erkender ikke helt at kunne forstå om det er på det tidspunkt den findes på den lineære kanal eller som stream.

Det har de unge – omvendt – totalt styr på , så det overlader vi til dem at styre.

Xee lover at alle andre kan “streame serien fra samme dag på YouSee’s film og TV app” eller “på din tv-boks”.

Serien er på 8 episoder af 23-27 minutter, produceret af Drive Studios for Xee.

Promo herunder