Mens vi venter – kunne vi jo streame

Nu hvor alt er gået i stå, synes Panasonic at vi kunne overveje at bruge deres løsninger til at streame med.

Og ideen ser såmænd ikke så dum ud.

Panasonic har her i 2020 sat turbo på udvikling af halvt eller helt automatisk udstyr, der kan styres med et håndtag, så en person kan styre – for eksempel – mange kameraer.

Igen.

PTZ kameraer er måske ikke de bedste til at lave fede zoomture, uanset hvor godt de er programmeret.

Omvendt er det muligt – med nok af slagsen – at give seeren en oplevelse, der er “varieret”.

Og nu hvor Panasonic, ser ud til at have udviklet hard og software, til alt fra “tracking”, der – for dem det kunne tænkes at være relevant for – netop er blevet forlænget fra 30 dages gratis trial til 90 dages gratis, som du kan læse mere om her.

Ellers er er der kommet en ny mixer, fra denne producent, der tillader at “alt muligt” blandes sammen, herunder UHD signaler, computere, Skype, SD i smuk 9:16, samt streams og lidt til.

Svært for det meste udstyr at håndtere.

Ikke mere.

Den nye AV-UHS500, som vi gætter er en NAB2020 nyhed, kan nemlig det hele og er med sine 16 SDI inputs samt den heldige 2 kanals chroma-key og en 2 kanals Picture in Picture feature.

Læs også  L.I.V.E. serien er igang

Der er tale om en 12G-SDI/3G-SDI/HDMI billedmixer der født til at kunne modtage alle signal “typer” og internt synkronisere dem, så der kan produceres problemfrit uanset hvilket kilder der modtages.

AV-UHS500 klarer i følge producenten det hele, også HDR til SDR konvertering, alt sammen i en kvalitet der efterlever ITU-R BT.2020/BT.709.

Det eneste der mangler er så at kameraerne – som Panasonic helt sikkert mener sagtens kunne være et par AG-CX350‘ere, der nu kan streame live fra, eller – mere relevant – en masse AW-UE150‘ere, 

der er de nyeste PTZ kameraer fra Panasonic, der – ikke overraskende – kan alt fra PoE til Vlog out, så du – vel sagtens – kan producere i HDR, med disse kameraer.

Noget der dog først – ser ud til – at være kommet med firmware opdatering v2.28, der – forresten – nu er nået til v2.37, så systemet kan sikkert sket endnu mere i dag.

Slutteligt har Panasonic slået en del på tromme for deres nye Panapod elevation unit, der som du har gættet det, er et programmerbart søjlesystem, der kan løfte og sænke et kamera, mens der produceres.

Noget der kan være smart, i forhold til alt fra blikretninger, til nye positioner af kameraet.

Der findes som vi er orienteret også en kørevogn, som denne Panapod elevation unit kan monteres på.

Læs også  Så kom Nikon RAW

Dette system er dog mest tænkt som fast installation i – gætter vi på – nyhedsstudier hvor komplekse “robot løsninger” kan programmeret i god tid, uden det stres der er på en location, hvor alle har travlt.

Den nye Panapod elevation unit er dog stadig smart til så meget andet, da det jo netop er muligt at programmere flere forskellige billeder, med en placering af (PTZ ) kameraet ovenpå.

Vi har fundet et par videoer der viser hvilke tanker denne producent ser ud til at have haft i dette underlige forår.