Ncam nået til version 2

Går du og roder med virtuelle universer, eller AR, kan Ncam Technologies ikke være helt fremmed.

De har i en årrække sørget for at du ved “bare” at montere et par små kameraer på studiekameraet, pludselig kunne skabe virtuelle universer.

Bedst af alt er og var det muligt at programmere det hele hjemmefra, så store sportsbegivenheder eller gigant koncerter med alverdens kunstnere – pludselig – kunne byde på flyvende hvaler eller andet totalt urealistisk VR.

Naturligvis klippet mellem alle kameraerne og afviklet “on the fly”.

Nu er Ncam Technologies så på vej med deres v2 af de kameraer der skal monteres på studie kameraerne.

Her Mk1 der krævede pænt meget hardware og ethernet

Og selv om at det sikker stadig koster en smule at komme igang, kunne man mistænke denne producent for at have besluttet at det hele skal være lidt lettere og måske endda til en bedre pris.

Bevares.

Vi kender ikke priserne, men gad vide om en enkelt “dims”, der nu kan monteres på selv små kameraer, hvorefter det er en leg at skabe real-time augmented reality TV, ikke har planer om at netop mindre kameraer og – med lidt held – mindre pengepunge, skal være med.

Igen.

Der er tale om “The Mk2 Camera Bar”, der fylder mindre.

Læs også  Hvis du troede at AR og VR var død

Til gengæld skulle både den og systemet være blevet klogere.

Og selv om at det kun var “specielt inviterede” der så den tilbage på IBC2019, har du gættet det.

Der er flere nyheder gemt under motorhjelmen.

Som eksempel er softwaren, der får systemet til at spille, opdateret kraftigt.

Ncam har nemlig ikke kun udviklet hardwaren.

Softwaren, er nu opdateret til “primært” at bruge Intels RealSense hardware, der derfor – også – findes i den nye “Camera Bar”.

Fordelene er ikke kun at det nu er muligt at montere på mindre udstyr.

Det er også blevet langt mere mobilt.

Her Mk2 der blev vist frem på IBC til specielt inviterede

Og – selv om at det er et gæt – så må man formode at det gamle Mk1  hardware stadig fungerer, hvorfor de store kameraer så bare – fortsat – kan udstyres med denne løsning, mens håndholdte eller steadicams eller flyCams/droner kan udstyres med det nyeste, og med  – lidt fantasi – omdanne hele stadions til virtuelle universer.

Selve styringen er ydermere opdateret.

Hvor det tidligere var nødvendigt med ethernet forbundet til det enkelte “kamera/tracking system”, klares det hele nu med en “Mk2 Server”, der ligeledes kan monteres på det enkelte kamera.

Og da det så – sammen med de nye Mk2 øjne, kan tracke og sende informationen videre, er systemet altså langt mere fleksibelt.

Læs også  Blackmagic på IBC

Ncam serveren kommunikerer over et RF kamera link, så Mk2 systemet er altså helt trådløst og kan dermed bruges til selv store OB produktioner, hvor kameraerne er kilometre væk fra OB vognen.

Folk der kender softwaren, hvori der programmeres AR og VR, kan glæde sig over at denne også er opdateret.

Det hele skulle i følge producenten være blevet mere simpelt at programmere, ganske som der skulle være flere “skabeloner” så du – relativt hurtigt – kan få skabt nogle imponerende “værker”.

AR Suite spiller – ydermere – nu direkte med Unreal Engine 4 toolset, så dem der roder med spil, kan begynde at lede efter freelance arbejde i TV produktionsmiljøet.

Eller film/VFX ditto.

Nic Hatch, Ncam’s CEO, siger:

 -This release marks a huge milestone in the history of Ncam, starter han og fortsætter.

 -This new platform will be the foundation of our technology moving forward and is just the beginning in allowing us to help customers realise their vision without having to worry about technology. The close partnerships we have with the likes of Intel, Epic, and others will allow us to leverage further enhancements in both tracking and rendering technologies, as well as our own developments around spatial environment data capture and its reuse in non-live environments, slutter han.

Læs også  Ikke mange X122 her i landet

Dybt teknologiske kan læse videre her.

Her lige et klip fra en OB vogn hvor kombinationen af NCam og Vizrt testes på selve produktionsdagen.