DR holder også afstand

Ikke overraskende går DR medarbejderne også rundt med handsker på, når de er “ude i marken”.

Så meget at de sågar er begyndt at håndspritte mikrofonerne.

Oplagt nok et af de steder hvor der virkeligt kan gemme sig en masse, hvorfor hygiejnen er høj lige der.

DR medarbejderne ser ydermere ud til at være blevet instrueret i at holde god afstand til deres kilder, og ikke – som normalt – klumpe sig sammen, på “deres side” af mikrofonen, for at få den bedste blik retning.

Som du kan se på billederne, er der i de situationer hvor der er flere kameraer, ingen fotografer, da de jo ikke kan holde nok afstand til hinanden, mens de arbejder. 

Coronakrisen har er andre ord også nået til produktionsmiljøet, der – uden for DR – ellers mest bare er gået hjem.

Som mange vil have bemærket har boomstangen idag fået endnu en funktion, nemlig at holde dem der er foran kameraet på lang – social – afstand, så ingen bliver syge af at komme i TV, eller syge, fordi de sørger for at nogle kendte kommer ind i mange stuer.

Ellers bruger TV folkene andre gode tricks.

De stiller – som eksempel et stativ op med en trådløs mikrofon, herligt langt væk, hvor det så er meningen at den der skal sige noget, står, mens fotograf og journalist holder den fornødne afstand.

Læs også  TV2 tager nord på - igen

Et trick der ser ud til at være meget brugt når kendte danskere skal synge med i “Fællessang – hver for sig”.

Anette Roland Rønde, der er chef for nyhedsproduktionen i DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter forklarer:

 -Man kan sige, at vores bevidsthed om at holde afstand er blevet meget anderledes end før, og at arbejdsdagen indeholder mere håndsprit og består af mere rengøring og afspritning end tidligere, når optagelserne er overstået, starter hun og fortsætter.

 -Allerede da man begyndte at tale om, at Coronaen nok også ville komme til Danmark, begyndte vi at arbejde på et sæt retningslinjer for, hvordan interviews og optagelser uden for DR’s adresser bør foregå. Det handler både om at sikre kilder, medarbejdere og hold, der arbejder sammen, så de ikke spreder smitte eller bliver smittede. Meget af det, vi gør nu, har vi “opfundet fra bunden”. Det nærmeste, vi har været det tidligere, var regler for, hvordan vi filmer i dyrebesætninger, og hvilke forholdsregler, vi skulle tage der for at undgå at sprede smitte, fortsætter hun.

 -Hvis man for eksempel skal interviewe en lærer, som en del DR-medarbejdere har skullet de seneste dage, hvor skoler over hele landet er åbnet igen, ville det tidligere typisk være en lydmand, som satte en microport på læreren, fordi det giver den bedste lyd, når læreren er i en arbejdssituation. Her gør vi nu det, at vi lægger microporten og går væk fra den. Så tager kilden den selv på og af igen, når interviewet er ovre. DR-medarbejderen flytter den med handsker både før og efter, og spritter den også af både før og efter, slutter hun.

Læs også  Tour de France er fortsat et hit her i landet

DRs medarbejder har ydermere organiseret sig sådan at de holder “social afstand” når de kører rundt i DRs biler.

Den der kører bilen er således ( pænt oplagt ) stadig henne ved rattet, og de der sjove ting i bunden nede ved fødderne,  mens ( typisk ) journalisten nu er trukket om på bagsædet, så afstanden er “maksimal”, selv om at et par medarbejdere befinder sig i den samme bil dagen lang.

Og så er der afsat tid til at afspritte både bil og sæder, når turen er færdig.

Rent indholdsmæssigt, er der – som bekendt – også sket meget.

Der er nu stort set ingen i studiet, i de – få – studieformater der har overlevet.

Igen.

De er nu ved at åbne igen, men – som vi skrev om det forleden – klarer de sig – typisk – med “fremmede redaktioner” som i tilfældet med “Deadline”, der nu “lever af” en redaktion i Aarhus.

På samme måde har vi alle oplevet diverse telefon, Skype eller faceTime samtaler, der hverken lyder eller ser godt ud.

Til gengæld er de “sikre” for både medvirkende og folk i studierne.

Slutteligt har DR og TV 2 delt en række opgaver, så de ikke ender med at stå ovenpå hinanden, som de plejer.

Som eksempel er pressemøder hos  mellem sig statsministeren eller andre myndigheder, nu noget den ene eller den anden broadcaster dækker, for begge stationer.

Læs også  Der strammes op på dokumentationsniveauet

Anette Roland Rønde understreger:

 -Vi følger sundhedsmyndighedernes vejledninger hele vejen igennem, og jeg synes, vi er ved at være landet der, hvor vi har fundet ud af at arbejde i dét, der er en “unormal hverdag”, slutter hun.