Ny Sony FF Camcorder annoncering idag

(Opdateret )
Sony skubbede kort før premieren det hele til den 30. april.
Det kunne være fordi Canon slap nyheden om et C300 mk3 en ny Cine zoom, og syge discount priser ( i USA ) for et par af deres compact zooms ) Det er fortsat absolut og totalt usikkert, om rygterne taler sandt eller ej.

Sikkert skulle det dog være at Sony idag, annoncerer “et eller andet”, der – måske – er en eller flere nye Cine primes, eller zooms. ( det bliver så den 30. april )

Og så går der rygter om at der skulle komme et PXW-FX6, der kan optage i (et nyt ) H265 codec.

Det eneste sonyalpharumors ser ud til at vide er at en af deres sædvanlige kilder har sagt “.. PXW-FX6 to be announced next week ( den 20. april ) with a new H265 codec…”.

Og nu hvor deres kilder plejer at have ret, er der mange der går og venter på en annoncering idag, der – må man formode – er tænkt som en FX version af deres FS5.

Det virker i hvert fald oplagt, nu hvor det er sluppet ud at det kamera der skulle blive annonceret idag ( formodentligt omkring klokken 19.00 dansk tid ) er et H265 kamera.

Dermed er det jo “begrænset” til “kun” at kunne optage komprimeret, hvilket – igen  – ikke betyder voldsomt meget for mange, suppleret med at netop FS5 er blevet et populært kamera, der – desværre – ikke kan alt det som kunderne vil.

Læs også  5K dollars for 100000 fps

Det må man formode at FX6 ( hvis rygtet altså er korrekt ) gør op med.

Her på redaktion, hvor vi ellers plejer at være pænt godt informeret har vi intet hørt om et FX6.

Omvendt var det også kun ganske få dage før FX9eren kom, at vi fik neglene under at det kom, så Sony ser ud til at have pænt høj høj sikkerhed omkring deres produktnyheder.

Vi opdaterer naturligvis når vi ved mere.

For eksempel om disse – relativt specifikke – rygter har noget på sig, nemlig at der bliver tale om et:

FF kamera der kan optage i ( op til ) 3840×2160 i op til 30fps og i op til 120fps i 1080P. (ingen 4K DCI )

At det optager på SDXC i op til  10bit 4:2:2 LongGOP XAVC-L codec.

Og at der er et “3840×2160 i op til 60fps RAW output via SDI. ( Heller ikke 4K DCI her ) ( det kunne være morsomt hvis det blev muligt at optage i Apple ProRes RAW med nyheden )

Vi opdaterer naturligvis også i forhold til de kommende “Cine E-mount” primes eller zooms, der skulle være på vej. ( den ene skulle være en 16-35mm T/3.1 FE Cine zoom ) 

Det virker pænt oplagt at det glas der er på vej er “Full Frame”, da Sony nu har flere camcordere der “mangler” budget venligt FF glas.

Læs også  Alister er endelig Sony Pro Ambassador

Og – igen – nu hvor der ikke er nogle ( cine ) zooms, der – som eksempel – både er parfocal og lidt til, er det – igen et gæt – pænt sikkert at det er zooms Sony er på vej med.

Ellers ville de jo – nok – være på vej med en hel serie af primes.

Og nu hvor det ser ud til at der ( måske ) er sluppet et billede af tre “glas”, kunne man let forestille sig at det er 3 korte zooms Sony er på vej med.

Igen.

Det hele bliver kendt i løbet af idag, og vi lover at opdatere når vi ved mere.