Sony ude med lidt remote nyt

Det er jo ikke alle der har brug for at kameraerne fiser rundt, zoomer i det uendelige og nærmest står for hele produktionen.

Derfor slap Sony igår – ikke det ventede FX6 – men derimod et par nye – såkaldte “compact cameras”, der er tilpasset deres “remote camera line”.

Nyhedene der hedder SRG-XP1 (POV) og SRG-XB25 (BOX) er et par små 4K 60p kameraer, der er født med netop så meget “IP connectivity” at du nærmest bare montere dem, hvorefter du er på Internet med en virkelig interessant og spændende konference.

Desværre først engang fra august hvor kameraerne rammer markedet.

Begge kameraer, er som det fremgår, ikke PTZ kameraer, men derimod nogle brede nogle, der kan bruges i situationer hvor det ikke er nødvendigt at panorere eller tilte.

Til gengæld er det så ellers udstyret med “lidt mere teknik”, der i stedet for bevægelse har fokus på billed kvalitet, og transport af samme.

Sony selv nævner remote communication, monitoring og content production i markeder som corporate, education, healthcare, live broadcast, og mere.

Både billede og kamera kan nu styres via en omgang NDI HX ( interface) og er derfor rene PoE kameraer der er udstyret med den nødvendige Real-Time Streaming Protocol (RTSP) og Real-Time Messaging Protocol (RTMP) ganske som de “supporterer” optagelse af lyd og billede.

Læs også  Første Progressive TV station i EU

Mens SRG-XP1 POV er et 100 grader bredt ( svarer cirka til 15 mm i full frame ) kamera der kan monteres alle de steder hvor der optages reality shows eller eSports er SRG-XB25 BOX, udstyret med en 25x optical zoom, hvilket – igen i følge producenten – gør dette kamera ret heldig til events, lectures, seminars og Houses of Worship (HoW).

Bruce Tanaka, General Manager of Imaging & Analytics Business Dept., Sony Imaging Products & Solutions Inc. siger:

 -At the moment, the world is witnessing and adapting to drastic changes in the way we work and learn. Such circumstances have created a pressing demand for efficient remote communication and content production that multiple users can access anytime, anywhere with peace of mind, starter han og fortsætter.

 -That trend is also driving the need to create and distribute high-quality video content quickly and in an efficient manner. At Sony, we are driven to solve these challenges of our customers, with our network technologies and unique product line-up, slutter han.

Som altid med Sony til sådanne produkter er der bunker at tilkøbs muligheder, herunder en AI-baseret Edge Analytics Appliance REA-C1000, der med Chroma key-less CG Overlay kan få SRG-XP1 til at lave sjove ting.