Premier League går måske FTA i England

En del tyder på at en række store størrelser går og roder med ideer der ikke ligefrem er superkommercielle, men som omvendt kunne få dit og en masse andres humør til at blive en del bedre.

Folkene bag Premier League går således og diskuterer om det ikke ville være “godt for moralen”, hvis de første af de – tilbageværende 92 kampe – blev sendt FTA ( free to air ), altså på en sådan måde så alle kunne se med, uden at skulle være kunde – for eksempel – hos Sky Sports eller BT Sport.

Bag tankerne er UK culture secretary Oliver Dowden, der må siges at være landets kulturminister.

For mens vi her i landet synger sammen – hver for sig – vurderes den lokale kulturminister at en bunke pints og en masse bold tilsvarende er godt for moralen.

Altså når denne liga kan gå igang med at blive spillet igen.

Tankerne er – omvendt – pænt spændende, og kunne – vel sagtens – let “oversættes” til dansk, hvor – for eksempel – de første par kampe i SuperLigaen – tilsvarende kunne (?) købes af kulturministeriet til FTA udsendelse, i stedet på de betalings kanaler/platform, hvor de ellers sendes eksklusivt.

Tilbage i England, er der som pointeret fortsat 92 kampe der skal spille før den nuværende sæson er færdig.

Læs også  Picture Shop VFX og Ghost bliver til et

Og selv om at det er pænt sikkert at kampene bliver spillet med tomme stadions, behøves det jo ikke forhindre de mange fans i at kunne se med – for eksempel – på andre platforme end de er vant til.

Indtil videre er det “kun” blevet til en snak i kulturministeriet hvor “The Media and Sport committee” har diskuteret om det er en ide at “købe” en masse sport, og så ellers sende det FTA, så moralen kan blive bedre omme i samfundet.

Oliver Dowden siger i den forbindelse:

 -It’s a very good point and I’ve raised exactly this challenge to the Premier League in the conversations I had with them. I have said to the Premier League in particular, starter han og fortsætter.

 -I think it wouldn’t send the best signal if they were one of the first major sports to resume behind closed doors and the public at large couldn’t have access to it. I appreciate that sports are reliant on the revenue they derive so I don’t want to issue some blanket mandate on trying to change things round. But they are mindful and there are different ways you can protect revenue from broadcasting but also look at ways of increasing access. I have urged them to do that and that’s what they are considering, slutter han.

Læs også  Flere Premier League kampe

Det er ukendt om tilsvarende tanker er oppe, eller har været oppe og vende i vores lokale kulturministerie, nu hvor Divisionsforeningen – desværre har været ude og pointere at Superligaen ikke går igang den 15. maj.

Som de forklarer det er foreningen fortsat igang med at “bringe protokoller på plads og sikre, at vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer”.

Noget de formoder at kunne nå inden den 24. maj, hvorfor denne dato eller den 31. maj kunne ende med at blive startdatoen på resten af denne liga.