20 film festivaler flytter ind på YouTube

Enkelte der har bemærket det der Corona, har – måske – ærgret sig over at deres film ikke kunne få premiere ved en – eller flere – af de mange nu aflyste filmfestivaler, rundt om i verden.

Heldigvis ser det ud til at de foretagsomme mennesker bag de selvsamme film festivaler, ikke vil finde sig i sådan at bilve aflyst, blot fordi vi mennesker ikke kan samles i store grupper.

Og nu hvor størrelsen YouTube eksisterer, ser det ud til at “We Are One: A Global Film Festival” er på vej til at blive realiseret netop på denne tjeneste.

Som vi forstår det, er det planen at afholde en 10 dags festival, hvor indhold fra Berlin, Cannes, Venice, Sundance, Toronto og Tribeca film festivalerne, bliver vist fra den 29. maj og ti dage frem.

Planen er at alle der vil, kan se med, og nu hvor de mange festivaler rent faktisk er der hvor et overvældende antal spillefilm, dokumentarer og lidt til får premiere, før de stryger videre til biograferne eller streamerne, har du gættet det.

“We Are One: A Global Film Festival” byder på et utal af globale film premierer, desværre uden den røde løber, hvor de kendte spillere træder op.

Når festivaler som Venice og Toronto film festivalerne er med, er det – i den forbindelse – fordi det hele fortsat er netop så usikkert, at disse festivaler i stedet vælger at deltage her, i erkendelse af at selv disse efterårs festivaler, sagtens kunne formodes at blive aflyst.

Læs også  BBC forholder sig til ændrede forbrugervaner

På samme måde vurderer folkene bag The Cannes film festival at Cannes er absolut aflyst, hvorfor dette YouTube event er heldigt da det så er muligt at “..allowing audiences to experience both the nuances of storytelling from around the world and the artistic personalities of each festival..”.

Jane Rosenthal, co-founder of the Tribeca film festival i New York sagde:

 -The idea is to inspire and unite people across borders during the pandemic.  

Ud over de ( meget ) kendte film festivaler, bliver det ydermere muligt at se premiere fra festivaler i Jerusalem, Mumbai, Sarajevo, Sydney, Tokyo og London.

Bedst af alt er det muligt at se med gratis, mod at du lover at donere lidt gryn til World Health Organization, der love at klare det det COVID-19 problem i en fart.

Det er fortsat uafklaret hvordan selve “We Are One: A Global Film Festival” så ender med at blive afviklet på YouTube.

Et gæt er at der kommer en eller flere værter, der introducerer – live – suppleret med (?) live premierer på film og serier, du kun kan se denne ene gang, indtil de kommer i biografen eller kan opleves hos din lokale streamer.

Som vi forstår det, bliver selve festival afholdt ( heromkring )