Ramasjang skal være international

Nu er der sikkert et barn eller 10 – og deres voksne – der har set de mange “figurer”, der lever på Ramasjang.

Bare ikke nok, synes DR at mene.

Derfor er størrelsen på vej med deres ( vist nok ) største animationssatsning til børn, nogen sinde.

Planen er nemlig at DR finansierer en animationsserie, på mere end 50 episoder, der skal produceres i et såkaldt “internationalt niveau”, hvilket må hænge sammen med at planen er at sælge serien, og sende den her i landet.

DR selv beskriver “ambitionen”, således:

Planen er at få produceret en …”animationsserie, der i kvalitet kan følge med på internationalt niveau, og som til en start skal udkomme i over 50 afsnit”.

Lidt i samme univers som dem der er skabt omkring “Bamse”, “Kylling” samt omkring “Cirkeline”.

Det er med andre ord på tide at skabe en række nye “..klassikere til nye generationer..”, der – indtil videre – blot kommer i form af denne ( kommende ) animationsserie, DR skulle være på vej med.

DR er allerede stolte over at de er på vej til at “..investere i animationsbranchen herhjemme”, suppleret med en planlagt respons på den “konkurrence fra globale aktører”.

DR har tidligere været forbi andre store animationsfilm og animationsprojekter, herunder “Jungledyret Hugo”, “Vitello” og den “Den utrolige historie om den kæmpestore pære”.

Læs også  TV2 sejrede endeligt denne sommer

DR har dog aldrig – i følge DR – tidligere satset så meget, som de gør med den kommende animationsserie.

Morten Skov Hansen der er chef for DR Ramasjang, siger:

 -De tidligere produktioner viser, at markedet inden for animation i Danmark er klar til sådan en opgave. De mange talenter rundt om i landet og den indsigt og erfaring, DR har inden for børneområdet gør, at det kan blive en rigtigt spændende og helt unik animationsserie. Det har aldrig været vigtigere med dansk, reklamefrit kvalitetsindhold til børn end nu, så vi er meget stolte af, at vi kan vente os en original animationsserie til efteråret 2021 på Ramasjang, slutter han helt uden at løfte sløret for hvad det er for en serie, figurer eller andet, DR er på vej med en gigant serie om.