DR lover mere drama og indhold

Nu hvor alle ser ud til at glæde sig til at “Borgen” kommer tilbage, kan de glæde sig over enten at se den på Netflix eller på DR, da DRs næste sæson ( ny version som DR kalder det ) af denne serie bliver co-produceret med Netflix.

Og da det allerede sker i 2022, er der vel ikke meget andet at gøre end at glæde sig til at Sidse Babett Knudsen igen er Birgitte Nyborg i et politisk spil.

Sidste sæson, der kunne have lignet den sidste blev afsluttet i 2013 hvorfor – kunne man fristes til at tro – der ikke er tale om en “kronologisk” udvikling, men mere en slags, “her er vi så nået til nu” sæson, seerne kan se frem til.

Dramachef Christian Rank glæder sig dog uanset:

 -Det er en kæmpe glæde igen at gå ind i det politiske univers og ikke mindst i karaktergalleriet fra “Borgen”. Det er som at gense gamle nære venner. Vi har i årene, der er gået, flere gange talt om, at det ville være interessant at vende tilbage til universet og vores hovedpersoner efter en årrække, hvor både det politiske klima og magtmenneskerne, som de er, har udviklet sig i takt med tiden. Det afgørende har for mig altid været, at vi havde den rigtige historie at fortælle, hvis vi skulle vende tilbage til “Borgen”. Det har vi nu. Og uden at sige for meget er magten det helt centrale, universelle tema, vi stadigvæk forholder os til. Hvordan det at have magt påvirker og potentielt forgifter mennesker – og dermed deres idealer og privatrelationer, starter han og fortsætter.

Læs også  YouTube er rent cowboyderland

 -“Borgen” er en helt særlig DR-serie med unikke public service-kvaliteter. Serien, der har høstet stor anerkendelse i både ind- og udland, gav et sjældent indblik i, hvordan magten forvaltes på højeste politiske niveau, og hvilke menneskelige konsekvenser, det kan have for dem, der varetager disse opgaver. Vi er meget begejstrede for, at vi nu får mulighed for at give universet og karakterne nyt liv i en sæson, hvor vi sætter fokus på et højaktuelt tema i dansk politik, der kan have stor betydning for Danmarks position i verdenssamfundet, fortsætter han.

 -Den nye version af “Borgen” bliver udviklet af DR i samarbejde med produktionsselskabet SAM Productions og produceret i samarbejde med Netflix.

Det er som bekendt ikke det eneste nye DR er på vej med.

DRs halvårlige pressemøde, hvor der – som regel – både bliver kigget frem og tilbage, var denne gang online, hvilket – et eller andet sted – passede fint til tiden, hvor Corona og besparelser ser ud til at være ved at dræbe DRs indholds del, samtidig med at administrationen ingen problemer har.

DR er i den forbindelse også på vej mod en “..gradvis, kontrolleret og langsom genåbning”, som nogle i de øvre lag har regnet på.

DR’s medarbejdere er stadig hjemme, men på vej tilbage, ganske som DR’s produktion, har haft fokus på nyheder og aktualitet, he på det sidste.

Nu skal der så til at ske noget andet.

Læs også  Fiktionsdagen som webinar

Generaldirektør Maria Rørbye Rønn, forklarer:

 -Vi har skabt en tradition for, at vi ved disse pressemøder åbner DR og taler lige ud af posen om, hvad danskerne har i vente. Corona-situationen er en ekstra god grund til at gøre det. Jeg tror, at en ærlig, rettidig og konkret forventningsafstemning er vigtig, for dette her får stor betydning for DR’s flader resten af året. Vi vil fortsat prioritere vores særlige rolle i forhold til nyheder og beredskab meget højt, men vil også indrette os på, at i takt med at tiden går, får brugerne også et større behov for andre typer af indhold. Den balance skal vi ramme, alt imens vi skridt for skridt genåbner DR, starter hun og fortsætter om ændringerne i DRs programflader.

 -Blandt de større konkrete ændringer er sommeren på både tv, digitalt og radio. Her skulle der oprindeligt været sendt både EM i herrefodbold og OL, der begge er rykket til næste år, slutter hun og løfter sløret for at DR har været rundt for at høre om de kan købe lidt indhold af landets producenter.

Hun forklarer:

 -DR har netop efterspurgt nye programmer for over 10 millioner kroner hos de danske produktionsselskaber, forklarer generaldirektøren videre.

 -DR vil til sommer fokusere på at bringe kulturen ud til de mange danskere, der ellers ville have opsøgt den på sommerens musikfestivaler, museer, kulturtilbud mv. Der vil også være mange danske film – både på flow-tv og på streaming tilbuddet DRTV – ligesom en række naturprogrammer vil blive tilføjet DR’s naturtema, der netop er skudt i gang med “Vilde, Vidunderlige Danmark”.

Læs også  Forliget ender som planlagt

Senere på året er det som bekendt efterår og så vinter.

Her vil DR også byde på en række ændringer.

Som eksempel kommer der alligevel ikke en ny omgang “Gift ved første blik”, da produktionen er blevet udsat.

DR håber dog stadig på at kunne gennemføre nye omgange af “Den store bagedyst” og en omgang “årets julekalender”, der begge forventes at kunne produceres “som planlagt”.

På samme kan dem der ser med, glæde sig til “Hammerslag”, “Kender du Typen?”, “Danmarks næste klassiker” og endelig “Løvens Hule”, der alle er formater der forventes at blive produceret som de plejer.

Foråret kommer endelig også til at byde på musik, da DRs radiokanaler fortsætter med at “spille mere dansk musik”, gnaske som at “DR er i dialog med festivaler og foreninger, så der trods aflysninger kommer fokus på livemusik hen over sommeren”.

Da landet stadig ikke er helt “åbnet” vil blandt andet P3 fortsat være påvirket af Corona.

Heldigvis er der fortsat morgensang på DR1 og P2 frem til sankthans, suppleret med “fællessangen fredag aften på DR1”, der kører maj måned ud.

Ellers blev der ikke rigtig nævnt andre planer på DRs halvårlige pressemøde.

Igen.

Det kan være at siden her er blevet opdateret.

Ellers blive den det løbende.

Her en promo for hele serien, der nu bliver til mere.æ