Nent Group på vej med flere historier

Størrelsen Nordic Entertainment Group, der allerede producerer ( nærmest ) overvældende mængder af TV serier og film til deres Viaplay tjeneste, mener ikke at det er nok.

Derfor er de igang med en reorganisering af deres Studios afdeling, så der kan produceres ( om muligt ) endnu mere indhold, baseret på historie udvikling.

Den officielle formulering er at Nent Group har fokus på vækst af Viaplay og udvikling af mere “high quality scripted drama”.

Og selv om at man kunne tro at deres nærmest ekstreme output var nok, er de – ydermere – på vej ind i samarbejder med “potentielle partnere”, der kan være med til at “accelerate development of scripted production output and operations”.

Som det er nu, er 45 procent af Nent Studios allerede salg af deres serier, så man skulle tro at det var nok.

Det er det åbenbart ikke hvorfor Nent Group er godt igang med at sælge alt “non-scripted”, samt “branded entertainment” og deres “events businesses”, der – fortsat – repræsenterer op imod 55 procent af deres Studios salg.

Som du har gættet er det hele – naturligvis – sat på pause, mens der er ballade med Corona.

Det betyder dog ikke at de ikke kan udvikle videre på forretningen.

Læs også  500K kroner til talenter i vest

Derfor er deresUK opkøb DRG, blevet til Nent Studios UK, hvilket betyder at størrelsen nu råder over Nent Studios Nordics & CEE, og NENT Studios US, så produktioner – problemfrit – kan startes op rundt om i verden.

Nent Studios, der allerede består af 32 “content creation, production and distribution companies” i 17 lande, bliver ligeledes reorganiseret, så fokus totalt målrettes “scripted drama produktion”, konkret TV serier og spillefilm, samt distribution. 

Det hele er – som du har gættet – for at kunne producere endnu mere indhold til Viaplay stream tjenesten, der – åbenbart – vokser og som får flere kunder.

Viaplay Originals skal dog også sælges til broadcastere, i de markeder hvor Viaplay ikke er aktive  ( endnu ), ganske som at Nent Group heller ikke ser det som et problem at deres film og serier bliver distribueret af streamere, der hvor Viaplay ikke selv findes.

Opsummeret består Nent Studios af Nent Studios Nordic af følgende produktions selskaber:

Brain Academy Nordics, Nice Drama og EPIQ, der har et Budapest baseret produktions selskab Paprika.

Nent Studios UK består af London baserede DRG  ( nu Nent Studios UK,) samt samarbejdet ( a joint venture ) med FilmNation Entertainment og deres US baserede Brain Academy.

I USA har Nent Group investeret i Los Angeles baserede Picturestart.

Læs også  Echo lever mere på TV2 Play

Nent Studios non-scripted produktion, branded entertainment og events varetages fortsat af Strix, Baluba, Monster, Novemberfilm, Moskito, Rakett, Strong Productions og Production House, Splay One, Playroom, One Big Happy Family og Grillifilms, der alt sammen er ved at blive solgt med hjælp af Stella EOC, der blandt andet står for salget af Splay One.

Anders Jensen, Nent Group President and CEO siger:

 -The high subscriber intake and viewing levels we have seen at Viaplay, and the clear demand for high quality scripted drama from both Viaplay and other media companies around the world, have emphasised the importance of the reorganisation of Nent Studios. Viaplay and others want to invest more in scripted drama, so this is where we are focusing our resources. The international expansion of Viaplay will only increase this demand further. We are holding discussions with potential partners regarding investing in our scripted operations so that we can increase our output further. And we have now recommenced the process to sell the other parts of Nent Studios – these are attractive and successful businesses, for which we have already received encouraging levels of interest, but have very limited synergy with our streaming strategy and ambitions. Our focus is on Viaplay and the opportunity to produce more original shows that are popular with viewers in the Nordics and around the world, slutter han.

Læs også  Tysk Bundesliga tilbage den 16 maj