EVS købte Axon

Hvis du hele tiden sidder og kalder på en EVS ( specielt her i karantæne perioden ) arbejder du sikkert en del på OB vogne, hvor der ikke blot sidder en eller flere EVS operatører og venter på at du kalder på dem, suppleret af en masse Axon pakket lidt mere væk i samme vogn.

På en eller anden måde, noget EVS ser ud til at have bemærket hvorfor de har foretaget et såkaldt “strategisk opkøb” af netop AXON.

Og nu hvor de har købt størrelsen med “det hele”, overgår de 80 medarbejdere, alt IP og hvad der nu ellers findes i HQ i Nederland ( det tidligere Holland ) og i England.

Noget tyder på at de to størrelser enten er eller var på vej til at blive konkurrenter på et eller flere områder indenfor “media network infrastructure”, der netop er Axon område.

Handlen der – kunne være – motiveret af EVS “PLAYForward program”, der er en “global company growth strategy”, der – blandt andet – handlede om at udvikle ( EVS til ) en producent der tilbyder “a broader offering of modular and flexible IP infrastructure”.

Og selv om at det ikke er den direkte vej, er det oplagt at et opkøb af Axon ville være lidt af et kvantespring.

Læs også  EVS får nok ikke solgt meget Slow i år

Et spring EVS nu ser ud til at have taget.

Hvordan opkøbet så ellers kommer til at påvirke EVS produkterne er straks mere uklart.

Sikkert er det dog nok at det hele bliver “meget mere” IP og remote produktions orienteret.

Det kunne jo – som eksempel – være sjovt at kunne køre flere EVSere ( sloMo maskinerne ) hjemmefra, og så ellers bare sende en vogn og en “Teko” ud til event.

EVS forventer selv at fokus kommer til at skifte mod ” advanced IP processing, SDI/IP conversion, SDN-based control and monitoring” samt UHD-4K and IP multiviewer områderne.

Områder både EVS og Axon allerede har fokus på.

Igen.

Fusionen vil betyde at – for eksempel – EVS’ Score Master SDN IP orchestrator, kan kombineret med Axon’s Cerebrum control and monitoring system, eller at Neuron IP stream processing platformen kan suppleres med en  Synapse modular infrastructure platform, som et par af de løsninger EVS nævner.

Axon CEO Michiel Van Duijvendijk siger:

 -This deal offers a major growth opportunity for both businesses, bringing together two innovative and proven product portfolios to form a unique end-to-end offering. We’re looking forward to joining the EVS team and working together to provide our customers with all the tools they need to power their journey towards IP-based media production, slutter han.

Læs også  Sony på NAB2019

Benoit Quirynen, EVS’ SVP Strategy supplerer:

 -In Axon, we’ve found an ideal partner. Its products match our vision of a centralized control model with distributed scalable resources. The company’s in-house expertise in FPGA and broadcast infrastructure, as well as other operational models, perfectly complement our research and development processes, slutter han.

Axon CTO Peter Schut konkluderer:

 -Our merger with EVS is a unique combination in the industry. With no overlapping products we will achieve maximum synergies. Our established Synapse modular infrastructure range has a proven track record in the most demanding applications, and the recently introduced Neuron Platform, the world’s first true Network Attached Processor designed for real time IP workflows, are perfect additions to EVS’ product range. Combined with Cerebrum, our popular, powerful and flexible control system, this adds the overarching control layer over both companies’ products. I can see a fantastic shared future for both companies, slutter han.

Uanset om du er til EVS eller Axon gear er det Danmon du skal handle hos.