Panasonic opdaterer AG-CX350 med Vlog

Det er ikke kun Sony der er ude med gode historier om ny firmware til populære kameraer.

Panasonic kan også.

Og her er der – sådan lidt – tale om en kombination, der – potentielt – kan en masse, alt efter hvordan man bruger sit AG-CX350.

Bruger du det – som eksempel – mest til dokumentarfilm, hvor vægt mobilitet og den store autoknap er vigtig, er det nu pludselig muligt at optage i et nyt “P2 HD codec”, så produktionen kan gå direkte ind i en “nyhedshakker”, så optagelser kan færdiggøres i en hulens fart.

Er du mere til look men stadig mener at den store autoknap er smart er det “i den anden ende af denne opdatering” nu pludseligt muligt at optage i 10bit og det i V-Log, hvilket betyder at dette kamera – burde kunne – klippes direkte sammen med alt fra Panasonics EVA1 til deres VariCam 35.

Firmwaren, v3.02 er bedst af alt allerede ude, hvorfor ejere af AG-CX350 må formodes allerede at have opdateret, uanset om de er til ENG eller Cine produktion.

CX350 er for dem der ikke kender kameraet et 1.0 tomme CMOS sensor kamera hvilket giver et X2,7 crop i forhold til et 1,5X crop for S35 kameraer ( målt op imod full frame ), hvorfor DOF vil være længere i de fleste situationer i forhold til resten af produktionens s35 kameraer )

Læs også  Atomos købte Timecode Systems

Omvendt betyder det at det er muligt at arbejde under absolut umulige forhold og stadig komme hjem med optagelser, der kan bruges direkte ud af kamera.

Uanset om der optages i 10bit ALL-I, 422LongG eller HEVC LongG. 

Og så må man jo ikke glemme at den indbyggede 20x zoom, der – når den er bredest – minder om en 24.5mm (målt på et full frame kamera ) er hjulpet med en 5Axis Hybrid I.S, der tager masser af rystelserne ud af optagelserne.

Slutteligt er der fortsat tale om et kamera der er udstyret med en RTMPS/RTMP/RTSP/RTP protocol, hvilket betyder at det er muligt at streame fra dette kamera, bare du lige har noget båndbredde på det USB kort der skal ind i kameraet før du streamer.

Specs

De nye P2 HD formater er AVC-Intra 50/100/200 hvilket betyder at et CX350 kan indgå direkte i en aktualitets produktion, hvor der allerede produceres i P2, ganske som det er muligt at ingeste data direkte i NLEer der bruges til P2 klip.

Steve Cooperman, Senior Product Manager, News & Content Acquisition forklarer:

 -The Panasonic P2 HD format has been used by leading News, Field and Studio Production customers for almost 15 years, starter han og fortsætter.

 -Many groups still actively use P2 formats, including AVC LongG, as well as AVC Intra. Now, the CX350, along with the AJ-CX4000 4K HDR ENG Shoulder Mount Camera, support AVC-Intra 50/100/200. Not only will this help make the CX350 more available for news groups, and international production, which supports this global format, but also for TV news stringers and production companies in local markets, who work with local stations and their partner partners, slutter han.

Læs også  Nye PTZ hoveder fra Panasonic

Er du mere til V-Log, er det som pointeret også en mulighed.

CX350 burde nu kunne klippe direkte sammen med et EVA1, eller de andre (?) VariCams.

Eneste forskel er at EVA1 kan håndtere 14 blænder mens CX350 “kun” kan håndtere 13 blænder.

Leveres der i ITU-R BT.709, burde det være mere end nok, da dette kun kan håndtere 6.8 blænder fra det der er – påstået – helt sort, til 100 procent hvid.

Steve Cooperman fortsætter:

 -V-Log is an exciting upgrade to the CX350, starter han og fortsætter.

 -It allows footage shot with the CX350 to be more easily color graded with the EVA1 and VariCam LT. This provides a nice combination for using the EVA1 and CX350 on independent cinema projects, travel shows and docs, where you need a dramatic shot and an action shot, all with the same internal codecs and similar look. And it’s also great for large unscripted shows, where the CX350 can be a 2nd unit action camera to a VariCam, or other A-camera, slutter han.

Andre features

V3.02 giver ydermere mulighed for 4 kanals audio out når der sendes 4K ud af kamera.

Og så kan flere features nu fjernes fra menu og placeres på bruger definerede knapper.

Blandt andet Adaptive Matrix: On/OFF

Læs også  L.I.V.E. serien er igang

Audio CH1 /2 LEVEL: Auto/Manual

Audio OUT: Audio channels

O.I.S MODE: Normal / Pan/Tilt / Stable

Slutteligt er en række auto fokus features opdateret.

Suppleret af et par rettelser af fejl.

Her lidt video om opdateringerne

AG-CX350 V-Log + V709 samples from Panasonic on Vimeo.

CX350 V-Log samples from Panasonic on Vimeo.