Ruptly går global

Hvis du ikke kender Ruptly endnu, er det på tide at du tjekker dem ud.

Størrelsen er en slags Vice bare fra Tyskland, der nu bliver globale, med fokus på “human interest stories and unexplored communities”, ganske som du – måske – kender det fra netop Vice.

På samme måde er Ruptly også et “news and media agency”, der producerer indhold i enorme mængder.

Nu mere end før, samtidig med at deres globale launch betyder at alle nu får adgang til deres mere end 170 dokumentarer, der – i mange tilfælde – er gratis at se, mens andre kræver lidt mønt.

Når det kommer til “hvad” Ruptly så ellers er for en størrelse og “hvor pengene er henne”, er det hele straks lidt mere uafklaret.

Sikkert er det dog at de er på vej med en “licence per client in recognition of the difficulties faced by the broadcast industry as more and more productions shut down due to the current pandemic”, hvilket tyder på at størrelsen er på vej til at etablere et globalt arkiv, hvortil alle der leverer – også – kan tjene lidt mønt, bare de producerer nogle fede nok dokumentarer.

Matt Tabaccos, der er Chief Commercial Officer at Ruptly siger:

Læs også  OTT er nu mere populær end pay-TV globalt

 -We are proud to have gathered such an array of award-winning content to launch our own dedicated documentary division, starter han og fortsætter.

 -And we look forward to expanding our catalogue further, as we increasingly represent new content and bring it to clients across OTT, broadcast network media, production houses and online publishers, fortsætter han.

 -We realise we are launching Ruptly Documentary Collection at a difficult time, where new content is set to become increasingly hard to come by – and it’s critical that we support one another as an industry. With this in mind, Ruptly will be granting one free documentary licence to every client, to help keep our peers afloat amidst an ever-stronger demand for high-quality long-format content that can engage viewers and retain audiences across platforms, slutter han.

Folk der er interesserede kan så ellers “procure original documentaries with non-exclusive rights and a 30-day broadcast window, or a period of 30 days online, maintaining a flow of exceptional content for their audiences despite the current lockdowns”, hvilket ser ud til at betyde at det er muligt at købe transmission rettigheder hos Ruptly, ganske som – gætter vi på  – at det er muligt at sælge indhold til dem, som de så sætter til salg globalt.

Læs også  KUMs årlige medierapport

Dinara Toktosunova, CEO of Ruptly, supplerer:

 -This is an exciting new adventure for Ruptly as we embark on our next stage of growth. We aim to keep expanding the exceptional set of services that we offer to our clients, moving into new areas that match our unique capabilities to their operational and commercial needs – this is another example of our continued drive to explore new ways to deliver for those who work with us, slutter hun.

Blandt de titler det allerede er muligt at se på størrelsens site, er:

The Coca Trap, der følger colombianere, der enten dyrker coca blade/buske eller andet.

I begge tilfælde er narko folket ikke langt væk.

Dying Alone, handler om kodokushi, der er japansk for “at dø alene”, hvor en hel industri er opstået i kølvandet af at så mange japanere lever og dør alene.

When an Elephant Smiles, om en kvinde der konverterer hendes families hus til et “wildlife sanctuary”, hvor vilde dyr der ellers er truede bliver hjulpet.

Der er meget andet, som du kan se her.

Her promoen for det globale launch.