Trådløs sync til dit SLR

Atomos der hele tiden udtænker nye og sjove ting, har længe pushet deres Ninja V og dermed også deres AtomX koncept.

Og selv om at det sikkert er fint med en mindre monitor, der kan optage og udvides, er vi sikkert et par stykker, der er har været lidt, lunkne ved ideen om at investere i en monitor/optager, der – som regel – aldrig bliver udvidet, uanset hvor meget det er muligt.

Lige indtil idag.

Sidste nyt – som Atomos godt nok har lovet os et stykke tid – er det nye AtomX Sync modul, der rent faktisk ser ud til at kunne noget der har manglet i markedet.

Forestil dig at i – endnu engang – skyder på 38 forskellige SLR, DSLR og mobiltelefoner.

Som altid et rent helvede i efterarbejdet, der bruger halvdelen af tiden på at få optagelserne til – bare cirka – at passe sammen.

Igen.

Der er kommet features som “det klarer vi” og andet i diverse NLE.

Det er bare ikke altid det virker.

Indtil idag.

Det eneste det nu kræver er at i optager alle videokilder på hver sin Ninja V med et AtomX Sync modul på, hvorefter alt er i synk når det ankommer til klip, uanset kilder.

Udviklingen betyder ydermere også at du nærmest kan optage på hvad du vil.

Læs også  AviWest skal også på IBC2019

bare der er “video ud”, eller audio ud ( put en mobil og en Ninja V i lommen på artisten ) og du har lyd optaget, som alt andet så kan synkes til.

Trådløst ud over det sædvanlige.

Som vi forstår det, er det rent faktisk muligt at “spare den optager i lommen på artisten” væk, da AtomX Sync modulet rent faktisk fungerer over Bluetooth med Apogee’s MetaRecorder audio recorder, der er software der lever på en iPhone eller iPad.

Alle HDMI kamera udgange kan ligeledes – pludselig – optage(s) i synk, så et “et eller andet” Canon, udstyret med autofokus blot skal udstyres med en omgang AtomX Sync, hvorefter det hele spiller.

Det er muligt at sende TC op imod 200 meter væk, hvis der skal sendes TC fra en Ninja V med AtomX Sync til andre Ninja V’ere.

Bluetooth skulle fungere op til 10 – 15 meter væk i lige linje uden “afbrydelser” ( i line of sight ).

Paul Scurrell, Head of Product Management at Atomos and former CEO of Timecode Systems, siger:

 -The Atom X Sync for Ninja V ( der tidligere var et Timecode Systems produkt, red. ) is a really exciting and unique product. It offers the user a super-simple way of producing more engaging content using multiple camera angles, separate sound or even shooting pro content on your iPhone. The robust wireless connectivity between the AtomX SYNC modules and other Timecode Systems products transforms the Ninja V into an intelligent connected powerhouse device. This is the glue to a truly connected multicamera solution, slutter han.

Læs også  Sony vil også webstreame

Nyheden skulle lande på hylderne i maj måned og koster 150 euro for AtomX Sync modulet, der så kræver at du har en Ninja V.