TV2 i fart mod sommeren

Skulle der stadig findes enkelte der ikke kender Rita, der her for femte gang spilles af Mille Dinesen, så er det sidste sæson.

Så hvis du vil lære hende at kende, må du se med fra den 1. juni, hvor TV2 sender sidste udkald for hovedrollen, på TV2 og på TV2 Play, hvis du hellere vil se med der.

På samme måde kunne det tænkes at enkelte ikke har hørt markedsføringen.

Men planen er altså at Rita åbner hendes egen lilleskole sammen med Hjørdis.

Og selv om at det kun kan gå galt, er det altså det Rita og Hjørdis kaster sig ud i i den foreløbig sidste sæson.

Dem der ikke kender Rita, kan ikke vide at der her er tale om en “uortodoks og politisk ukorrekt lærer”, der både “deler vandene blandt elever og lærere med sine utraditionelle måder at gøre ting på”.

Ud over de to ledende roller, kan seerne ydermere glæde sig over Uffe, Helle, Jeppe, Niels og endelig Rasmus, der alle spilles af kendte skuespillere.

Christian Torpe og Marie Østerbye, er stadig skabere og har her på det sidste fået Netflix med ind over produktionen.

Mille Dinesen, der spiller Rita glæder sig over seriens succes og husker specielt en episode der var morsom ( også bag kameraet, red ):

Læs også  Både DR og TV2 markerer Berlinmurens fald

 -En specifik oplevelse var med Line Knutzon i sæson to, hvor hun spiller eleven Mads’ nabo, der skal agere hans mor til en forældresamtale. Jeg har en bloober på tretten minutter. Jeg kom ikke gennem den scene på noget tidspunkt. Jeg har altid været god til at få grineflip, men komme mig hurtigt og komme videre. Men her var det umuligt, og jeg kom ikke gennem scenen uden kæmpegrineflip. Line Knutzon var den sjoveste i verden. Jeg glemmer det aldrig, slutter hun.

Jesper Morthorst, der er producer på serien supplerer,

Han siger:

 -Det har været sjovt at opleve, hvordan vores lille lokale serie om en dansk skolelærer og den danske folkeskole igennem årene er nået bredere og bredere ud og er blevet set af millioner af mennesker over hele verden. Vi har modtaget et hav af fanbreve og spørgsmål om det danske skolesystem og om Ritas forhold til mænd, børn, sex og rygning fra Sydamerika, USA, Australien, Tyskland, Frankrig, Japan og resten af verdens hjørner, slutter han.

Det er muligt at se de forgående 4 sæsoner på TV2 Play, der i snit har haft 800.000 seere.