DR igen på jagt efter unge talenter

Alle der kunne tænke sig at blive en del af DR, ser ud til at have muligheden i disse dage.

Det er dog kun de unge 18-25-årige, der er inviteret til ansøge om at blive en del af DR Lab, der nu for fjerde gang efterspørger unge kreative.

Hvad er DR Lab, så for en størrelse, tænker du måske.

Det er såmænd der hvor DR samler de nye unge, der definerer sig selv som “digitale talenter”, der for eksempel har mod på at blive en del af DR.

Ideen er at samle de unge der er friske på at give DR et spark i bollerne og komme med “deres bud på, hvordan konkrete ideer kan løses og få DR lidt ud af vanetænkningen”.

Endeligt er det også en god måde at “nye faggrupper og selvlærte” til overhovedet at overveje DR, da koncernen desværre ikke længere er højest på ønskelisten over fremtidsjobs for unge mennesker.

Konkret er DR Lab planlagt som “fem intense dage i august”, hvor “25 unge bliver fordelt i fire team og samarbejder med DR”.

Og nu hvor DR leder, er det måske på sin plads lige at få tjekket ud om det er noget for dig, der godt gider en tur i DR Byen, uden at det handler om en rundvisning.

Læs også  DR og Buster på vej med konference

Konkret efterspørger DR “25 unge, digitale talenter, som gerne vil samarbejde med DR en uge i august”, uanset om der er tale om “selvlærte” eller “uddannede”, er  mindre relevant.

Det er dog smart at være fokuseret på emner som “grafik”, “animation”, “spiludvikling”, “storytelling”, “video”, “lyd” eller “redigering”.

DR Labs projektleder, Stine Dahl Børglum fra DR Medieproduktion forklarer:

 -DR Lab er fem intense dage i august, hvor de 25 unge bliver fordelt i fire team og samarbejder med DR. De fire team bliver sammensat på tværs af de unges fagligheder indenfor medieproduktion. Hvert team får en virkelig sag fra en af DR’s redaktioner, som de så samarbejder om at finde en spændende løsning på, slutter hun.

Ganske morsomt er det ikke kun de unge der kommer til at inspirere DR.

Planen er således også at de unge bliver inspireret af DR, og på den måde får lov til at opleve et DR indefra, hvor de – mens de inspirerer og sparrer med DR’s eksperter – selv inspirerer.

Stine Dahl Børglum fortsætter:

 -De tidligere år har deltagerne for eksempel skullet give deres bud på, hvordan DR’s videnskabs-indhold bliver præsenteret sådan, at de selv vil bruge det mere og vende tilbage til det. De digitale talenter er for eksempel også kommet med bud på, hvordan DR Nyheders YouTube-kanal bedst rammer de 18-25-årige, eller har skullet komme med konkrete bud på cases, som DR Kultur gerne ville have deres bud på, fortsætter hun.

Læs også  Dansk spil i front i Kina

 -Det gode ved DR Lab er, at det er konkrete problemstillinger, de unge kommer til at arbejde med. De digitale talenter er på den måde med til at skabe noget sammen med DR, som henvender sig til deres egen målgruppe. Samtidig har deltagerne i DR Lab i løbet af ugen mulighed for at trække på DR’s professionelle udstyr, rekvisitter, kostumer, og alt muligt andet, som DR Byen råder over, slutter hun.

Motivationen bag DR Lab er naturligvis at DR gerne vil lidt længere ud i forhold til at skaffe nye unge medarbejdere.

Stine Dahl Børglum forklarer:

 -DR har også lanceret DR Lab for at prøve at komme lidt bredere ud i rekrutteringen af nye medarbejdere. Vi har gode kontakter til journalistuddannelserne og flere af de andre etablerede medieuddannelser. Men der er også mange selvlærte eller faggrupper, vi måske ikke selv har så mange af, og derfor er DR Lab samtidig en god måde at række ud til dem på, forklarer DR Labs projektleder, slutter hun.

Har du mod på at deltage skal du læse videre her, der er deadline for tilmelding den 31. maj.