Hitmagere fik et helt nyt Logic Pro X

Selv om at Pro Tools stadig eksisterer er det som bekendt ikke det eneste program “musikmagere” bruger til at skabe moderne musik i.

Uden at vide det, kunne man gætte på at den eksklusive klub der “kun arbejder i” netop ProTools, der – mest er kendt for sin “styrke” i forhold til Plug Ins og disses evne til at kunne manipulere lyd, på vej til at blive endnu mindre.

Et endog særdeles kendt er nemlig netop blevet opdateret.

Og nu hvor Logic Pro X, er blevet til version 10.5, er der virkeligt sket ting og sager.

Igen.

Logic er “mindre” til at “indspille vokal” med, og mere til EDM.

For dem der ikke kender forkortelsen EDM, er det kort for elektronisk danse musik.

Altså musik, der er tværet ind i vilde effekter, har en heftig og meget udtalt 4/4 stortromme og alt det der kan opleves på alverdens natklubber.

Ganske morsomt er det netop det som Apple ser ud til at have satset på med den nyeste – pænt heftige – opdatering.

I stedet for at give brugerne endnu flere features, der – tidligere – har mindet om hvad der kunne opleves i netop ProTools, satser denne opdatering i stedet for på “beats” og dermed på de mange afarter af netop EDM, der idag primært bygges op af samme “loops”, altså gentagelser, der så bliver puttet diverse effekter på.

Læs også  Apple skifter til ARM CPUer

Effekter, som Logic allerede er “god til”.

Blandt de konkrete nyheder er således en “professionel” version af Live Loops, der er en herlig kombination af en sampler, et utal af live features og – i det hele taget – alt det som den nærmeste konkurrent, der her det sidste ¨rs tid har givet Apple totalt baghjul, satser på.

Priserne for dette allerede ekstremt tunge stykke software, der nu er blevet endnu bedre, skulle ende på 199 dollars, hvilket nærmest er en foræring, da programmet her kan alt fra noder, til EDM, hvis man kan mene at disse to ting er længst muligt fra hinanden.

Ud over de nye live features, der passer til en hver DJ, der ønsker at imponere, til “gameren”, der nu “spiller musik” i stedet for ( bare ) at “spille”, er der også blevet strammet op på det – som pointeret – ekstremt omfattende program, der – før opdateringen – havde 4-5000 shortcuts til features, du skal være ekspert for at kende.

Som – desværre – kan være nødvendige at kende, hvis du vil redigere i Logic Pro X.

Det kræver oplagt en masse tid at finde ud af om de mange short cuts er blevet til færre, og hvor der er blevet udviklet på disse “udfordringer”.

Læs også  4K30P nu snart 2KM væk

Igen.

Den generelle opfattelse bland de brugere, der har skrevet om deres oplevelser on-line, er at opdateringen ligner den bedste opdatering nærmest nogen sinde.

De mange loop og “sampler – fun” features er alene nok til at Logic er værd at investere i.

Og så er der ydermere suppleret op med en “Logic Remote iOS app”, så samples og eller loops kan trigges fra en iPhone eller iPad, ganske som det kendes fra en række konkurrenter, der – løb lidt fra Apple – her på det sidste.

Nu tager giganten så hævn, og ser ud til at løbe fra alle konkurrenterne.

Et par features der er nye eller relevante for brugerne

Live Loops

Baserer musikproduktion på loop der kan bearbejdes non-linært og ændres i tid, tone og lidt til, som en indbygget feature.

Remix FX

Gæt selv. Her kan alle færdige “mix” forlænges, gentages, omgøres og lidt til, baseret på smarte teknikker, der gør det “lynhurtigt” at konvertere original ( hittet ) til 20 nye versioner, der derfor kan sendes ud til digital DL, endnu hurtigere. ( inkluderer “gates”, “filters” og meget mere. Der kan styres fra Logic Remote iOS

EXS24 

Er blevet opdateret til at kunne lave samples om tonalt, pitch og meget andet. Fungerer med gamle samplebanker etc.

Læs også  Nu hvor alle vil op på scenen igen

Quick Sampler

Forestil dig en hardware sampler på sterorider – lynhurtig konvertering af lydbidder til loops, til “chops” eller til noget helt 4. Alt kan “spilles” i løbet af få sekunder, så ideen ikke bliver glemt.

Læs mere op opdateringen her.

Her en af de uendeligt mange unboxing videos om emnet