AI sensorer fra Sony

Det lyder en smule fremtids agtigt, at Sony nu vil putte en “AI” ind i deres CMOS sensorer.

Ideen er dog ikke helt hen i vejret og er – såmænd – også mest tænkt som en “erstatning” for de løsninger der allerede er på markedet idag.

De fleste CMOS, kan nemlig meget mere, end “bare” at tage billeder.

Specielt (?) konsum kameraer sender jo hele tiden billederne op i skyen, ganske som data der følger disse billeder også ryger den vej.

Problemet – i den forbindelse – er at det kræver netværk eller en trådløs forbindelse, der – igen – kræver båndbredde, ( mere ) plads i skyen og at kameraet arbejder hele tiden på at gøre “gamle opgaver” færdige, når du har klikket lidt.

Sony’s måde at angribe emnet på, er derfor pænt interessant, og vil oplagt nok kunne bruges langt ind i den professionelle verden, der – som eksempel – kunne nøjes med at sende metadata hjem, og så først bruge denne når de levende billeder skal klippes sammen.

Før det hele bliver til virkelighed, skal vi nok en del generationer af CMOS ud i fremtiden.

Derhenne vil det så omvendt, være muligt for “kameraer” at sammenligne billeder og – i princippet – tracke mennesker, bevægelser, bevægelses mønstre og en masse andet, der har kommerciel værdi som data.

Læs også  Ncam nået til version 2

Herfra, bliver det hele så ellers pakket ind i finde ord som “The Intelligent Vision Sensor” der er udstyret med “AI Processing Functionality”, hvilket er kort for kunstig intelligens, hvilket – naturligvis er noget vrøvl, da sensor blot indeholder en “kraftig” computer, der er udstyret med en række koder, den følger.

Uanset dette, giver nyheden ( der ikke er kommet nogen dato på, red. ) mulighed for “High-Speed Edge AI Processing” og “Contributing to Building of Optimal Systems Linked with the Cloud” funktioner (?).

Nyheden er uanset dette annonceret igår i Japan, sammen med den video du kan se nederst.

Og selv om at der nok er et stykke vej til at alt er cool, er tankerne bag disse nye CMOS både smarte og længere fremme end mange måske gik og troede.

Så langt at der “lige om snart” kommer 2 modeller, der begge er “intelligente vision sensors” der selv “processerer” billedets data, i stedet for at sende det op i skyen, hvor en anden comptuer analyserer indholdet.

Nyhederne der hedder IMX500 og IMX501 er to styks 1/2.3-type (7.857 mm diagonal) sensorer, der – ikke overraskende – passer lige ind i serierne af seriøse overvågnings kameraer.

Begge er udstyret med vilge 12,3 MP sensorer der er prissat til 10.000 og 20.000 JPY, der – cirka – svarer til 650/1300 kroner pr enhed, der så bare mangler resten af kameraet og programmeringen.

Læs også  Nyt video marketplace

Løsningen der er et såkaldt “IoT” kan – snart – monteres i alt fra køleskabe til vaskemaskiner eller i biler, hvor en chip holder øje med om bilen er ved at blive stjålet eller andet smart.

I vores del af verden er det klart at sensor størrelse og det faktum at der “optages” metadata, kan bruges i et utal af produktioner, som – for eksempel – når der logges realityshows. 

Alle de “tomme billeder” kunne smides ud, ganske som dem hvor de medvirkender bare keder kunne gemmes i en bunke, ingen behøves at se, før der “mangler billeder i den færdige produktion”.

Sensot og AI kan så ellers sende data afsted på alle mulige og umulige måder.

Igen.

Vi er nærmest nede ved motherboard programmering.

Så måske vi bare skal vente et par måneder og se hvilket produkter Sony og andre udtænker, der kan hentes i Elgiganten.

Du kan læse videre her

Her en promo for nyhederne