RAI er åben til september

( Opdateret )
Ross Video vælger også at droppe IBC2020 i år.
(Original )
Enkelte kan måske huske at Panasonic netop har meldt ud at de ikke tager med på IBC2020.

Planen er i stedet at satse på eksisterende kunder, hvilket sikkert er en fin plan.

Og andre, ser dog stadig ( det er fortsat usikkert ) ud til at kunne komme på IBC i år.

The RAI Amsterdam, har nemlig netop meddelt at de forventer at kunne være åben i september, og der tage imod de mange tusind mennesker der – også – har planer om at tage til Amsterdam i det tidlige efterår.

Dermed er fagmessen næsten på plads.

Det eneste der mangler er de mange udstilleres endelige og positive tilbagemelding om at de såmænd da også gerne vil udstille, i stedet for at gøre hvad Panasonic valgte.

Planen for RAI er indtil videre at de er på vej med en række “trial events”, der bliver afholdt hen over sommeren.

Nogle bliver små, mens andre kunne ende med at fylde alle 110.000 m2 op med diverse events.

Dermed kunne IBC2020 se ud til “at blive til moget”, og dermed – nærmest – introducere os til et nærmest normalt efterår, hvor store forsamlinger, flyvemaskiner og alt det vi kender bliver til en normalitet igen.

Læs også  Viaplay fortsat venner med Sony Pictures Television

IBC 2020 ville ydermere kunne blive det sted hvor både øst og vest mødes for at tjekke det nyeste udstyr ud, der ikke nåede at blive vist frem på det aflyste NAB2020, ganske som et CP+ og en række andre fagmesser jo heller ikke blev/bliver til noget.

RAI CEO Paul Riemens, siger

 -If garden centres, department stores, home furnishing outlets like IKEA and DIY centres are able to open, so too can we, starter han og fortsætter.

 -People visiting the RAI do so primarily in relation to their work, not for socialising and recreation as is the case with festivals and the like, slutter han.

Mr Reimens lover dog at et IBC2020 vil skulle efterleve enten alle de regler vi kender for social afstand, eller dem vi er nået til, til september.

IBC, der er et af de store shows i Amsterdam, omsætter normalt for 80 millioner Euro, hvorfor alt fra byen til staten håber hårdt på at denne fagmesse bliver til noget.

Det helt store spørgsmål er derfor – ikke overraskende  -om publikum, altså fagpersoner, er parate til at tage chancen og booke hotel til om 3,5 måneder i håbet om at der enten er mere styr på Corona i september, eller om de “bare” vælger at udskyde IBC til næste år, som Panasonic ser ud til at have gjort det.

Læs også  17 dage til tysk topfodbold på TV

For en god ordens skyld, skulle en god del udstillere fortsat være parate til at tage på IBC, ganske som flere “forsigtige spørgsmål til enkelte fagpersoner” ser ud til at vise at de fleste fagpersoner er så hysteriske over at have været “låst inde” i flere måneder, at – pænt mange – skulle være parat til at tage til Amsterdam iført rumdragt, hvis det er nødvendigt.