Apple satser hårdt på VR

Der er stadig ikke sluppet meget ud.

Apple har dog netop vedgået at de har købt NextVR.

Og selv om at det ikke kan overraske at Apple – sådan – går og opkøber interessante Tech selskaber, er NextVR en del af superligaen, med navne som Wimbledon, WWE, HBO, NBA, NFL, Fox Sports og Live Nation, på kundelisten.

De har med andre ord leveret ultra high end VR indhold til de helt store spillere.

Nu vælger Apple så at købe størrelsen, som det – foreløbigt – sidste selskab i en forbløffende lang række af opkøb.

Opkøb der inkluderer:

Akonia Holographics, Vrvana, PrimeSense, Metaio, Faceshift, RealFace og endelig NextVR.

Vurderingen fra eksperter har tidligere været at Apple “bare” er på vej med et sæt VR briller, hvorfor de har løbende har opkøbt selskaber der “til sammen” kan skabe sådanne.

Opkøbet af NextVR, ser dog ud til at understrege at Apple har langt mere omfattende planer.

Konkret – formoder flere nu – egentlig VR hardware, der ( må man formode ) kan langt mere end “bare” at vise en VR “virkelighed”, som VR ( Virtual Reality ) briller kan.

Noget der bedst understreges af at producentens nyeste iPad Pro er udstyret med en såkaldt Lidar Scanner, der nu også er rygtet til at skulle være ombord på de kommende iPhone 12, der kommer dette efterår.

Læs også  Når VR endelig virker

Scanneren, der kan arbejder i XYZ i op til 5 meter væk, kan bruges til at skabe alt fra virtuelle rum, til universer, der end ikke eksisterer på – for eksempel – en iPad eller en iPhone, hvilket – må man formode – giver brugerne nye oplevelser, der er virtuelle.

Apple har indtil videre end ikke nævnt hvad de er på vej med.

Rygterne og eksperterne mener dog at vide at giganten er på vej med teknologi der er “på niveau med” iPhone, da den kom i første generation.

Hvad det konkret så bliver for en enhed, er fortsat ukendt, ganske som der sikkert kun er enkelte der ved noget om hvornår nyheden lander på markedet.

Folk med titler som CEO eller andet, hos netop Apple.

Apples VR briller skulle – som eksempel – først komme i 2022

Du kan læse mere om Apples Lidar scanner her, hvor de blandt andet – ser ud til – at pointere at denne “mest er smart til AR”.

Igen.

I takt med at computerne ( i dette tilfælde en iPad ) bliver hurtigere er det jo ikke svært at supplere AR med VR og/eller omvendt.

Her en teknisk forklaring på Lidar