Corona tid at ulovlig film tid

Nye tal ser ud til at understrege at helt almindelige mennesker ser en mindre TV end de plejer og henter flere film – ulovligt – fra Internet.

En udvikling der ser ud til at følges – direkte – med det faktum at premierefilmene – pludselig – findes digitalt på selve udgivelsesdagen, og at publikum – åbenbart – deler disse film.

FACT, der er en engelsk IP analytiker, vurderer i den forbindelse at stort set alle filmpremierer på Internet, bliver kopieret og distribueret netop så meget og så hurtigt at det – måske – ville være smartere for de enkelte udbydere af spillefilm at holde deres produktioner tilbage, end at premiere dem “høje købspriser” på netop Internet.

Kieron Sharp, CEO of FACT forklarer:

 -It’s no surprise that there’s been an increase in demand for content during the lockdown period, resulting in the inevitable increase in piracy, shown by the near trebling we’ve seen in streaming links, starter han og fortsætter.

 -Analysis of specific films over the last six weeks reveals an increase across titles in illegal streaming links since people started staying at home, with the number of infringing links more than doubling from February to April, fortsætter han.

 -However, it’s essential to remember that the only legal way of watching films is through the official providers. If you’re accessing content in any way that does not remunerate the content provider, this is not a grey area: it is illegal. This includes links to illegal streaming sites, slutter han.

Læs også  Både DR og TV2 markerer Berlinmurens fald

Det ser med andre ord ud til at selv streamtjenesterne har svært ved at følge med forbrugernes behov for nyt og relevant indhold.

Og så er Corona krisen endelig nået til mainstream serierne.

Sidste uge bød således på en delvist animeret finale på The Blacklist Sæson 7, da sidste episode i denne sæson var i optagelse, da alle blev sendt hjem.

Serien var – cirka – 33 procent optaget.

De sidste 67  procent endte derfor som “animeret storyboard”, hvilket – i princippet – er spændende.

Resultatet fik dog seerne til at hoppe fra, hvorfor sidste uges episode var en af dem med de laveste seertal i følge flere amerikanske medier.

Dermed er indhold, i form af både film og serier, på vej til at blive endnu mere sparsomt, hvilket – desværre – ser ud til at betyde at forbrugerne er parate til at bøje endnu flere regler, lidt mere.

Kieron Sharp fortsætter:

 -Every pirated link that we detect denies the rights holder of revenue they are entitled to and also threatens investment in future content. Piracy is any rights holder’s biggest competitor and with online audio-visual consumption the new normal, it’s never been more important to protect content. We’re continuing to work with studios to take down illegal streaming links and would encourage people to report any illegal sources they come across, slutter han.

Læs også  Nent skruer ned for priserne

Som vi er orienteret er problemet med piratkopiering af danske film og serier, ikke vokset under Corona krisen.