IBC2020 død

Hvis du gik og troede at du skal til Amsterdam, der i september, tager du fejl.

I sidste uge, var vi lidt lodne over at Panasonic havde besluttet sig for at droppe IBC2020, efterfulgt af ROSS, der et et minut efter vi publicerede en artikel om at IBC nok blev til noget, nu hvor både RAI og Amsterdam åh så gerne ville, kan vi her idag konstatere at IBC2020 har kastet håndklædet i ringen.

IBC2020 er med andre ord aflyst, hvilket understreger hvordan de fleste af os har reageret på Corona.

Der er ikke mange af os der har mod på at “tage en chance”, uanset hvor meget – enkelte mener at vide – at det slet ikke er et problem at samles mange tusind mennesker i et rum.

IBC2020 går på den måde forrest og sørger for at ingen bliver syge i Amsterdam, ganske som alt fra hoteller til fly derhen og alt andet der nærmest er umuligt at organisere nu, heller ikke kommer til at belaste de tusindsvis af professionelle kollegaer.

Der ikke kommer afsted alligevel.

Folkene bag IBC2020 har indtil videre blot pointeret at de “cannot guarantee that we will be able to deliver a safe and valuable event to the quality expected of IBC”, hvilket er det samme som at sige at alle der er den mindste smule bange for den livsfarlige virus nok bør blive væk.

Læs også  ProAV Expo og Event Expo fusion

Hvad der så er sket bag kulisserne, om – for eksempel – andre store operatører som Sony eller GV har ringet og afbestilt deres stand, finder vi måske ud af senere.

Indtil da er og bliver IBC2020 aflyst, hvilket dermed betyder at år 2020 i værste fald bliver året helt uden fagmesser, med det nyeste udstyr.

IBC CEO Michael Crimp har sagt at holdet bag IBC længe har arbejdet med en række forskellige planer for en sikker afvikling af IBC2020.

Han understreger:

 -However, as governments announce the route forward, it has become clear that a return to (a new) normal is unlikely to be achieved by September, starter han og fortsætter.

 -Right now, despite the best work of the IBC team and our Dutch colleagues, there are still many unknowns. Therefore, we cannot guarantee that we will be able to deliver a safe and valuable event to the quality expected of IBC, slutter han.

Planen skulle indtil videre være at lancere et “virtuelt IBC  en uge før det oprindelige – fysiske – IBC, for der at vise de nyeste produkter og tilbyde de sædvanlige seminarer og andet.

Mere når vi ved mere.