Sonys nye 8K og 4K displays

Er du i den del af verden, hvor det er smart at producere i en endog særdeles høj kvalitet, fordi de færdige resultater skal vises på store skærme, i en ekstrem høj opløsning, er det godt nyt at Sony netop har annonceret hele 17 nye ( next generation ) Sony Bravia Professional Displays, der både kan det ene og det andet.

Som noget specielt har de alle indbygget tuner, hvilket – i princippet – gør at de også kan bruges til TV.

Det er – nok – en smule overkill at investere i et 8K TV på 85 tommer, der kan vise smuk 8K, men som kommer til at leve med alt fra opskaleret 4:3 indhold til tilsvarende elendig 720P, selv om at det nu kan ende med at se fint ud, skalleret op til – for eksempel – HD.

Det falder straks lidt til jorden, når vi pludselig taler om en 8K skærm.

Igen.

Sony er skam også ude med 4K skærme, der passer perfekt på i stormagasinets display væg, eller i den enkelte butik, der – som eksempel – kan nøjes med en løsning på 4 skærme hvilket jo gør oplevelsen til 16K, hvis man ikke passer på og sparer lidt.

Sony forklarer at der er tale om en række serier, der hedder alt fra A8, til XH8, XH7, ZH8 og endelig XH9.

Læs også  Ny firmware til FS7 mk2

Og da det kun er ZH8 serien der kan håndtere 8K, er de andre altså “bare” næste generations 4K monitorerer til professionel brug.

Alle understøtter Android 9, samt Apple AirPlay, baseret på den nyeste Sony X1 processor, der må formodes at kunne forbedre både billed og lyd, hvis denne ikke allerede er heldig.

Thomas Issa, Corporate Solutions Marketing Manager at Sony Professional Solutions Europe, siger:

 -Our next generation of Sony Bravia Professional Displays benefit from the latest functionality and service updates, to continually provide corporate and education customers with the very best in picture quality, innovative design and professional services, starter han og fortsætter.

 -As one of the leading providers of professional displays, our goal is to deliver long lasting products with the highest quality and security, all with assured simplicity and peace of mind, slutter han.

Der er ydermere indbygget Sony Teos, hvilket betyder at alle former for signage, mirroring, wayfinding, meeting room management og andet, allerede er en del af løsningnen, så en enkelt skærm altså også kan bruges i sådanne installationer.

De nye serier er kompatible med Cisco, Crestron, Extron, Kramer, Logitech og Control 4, og alt Android kan som pointeret “afvikles” på disse nye monitorer.

A8 serien er 4K OLED i 55 eller 65 tommer.

Læs også  Så kom Samsung

XH8 serien kan håndtere 4K HDR og kommer i en 43 og i en 49 tommers version. Der suppleres af en række Edge Led modeller i ED55, 65, 75 og en 85 tommer med Direct Led.

XH7 serien er en 4K Linux løsning, der kommer i en 43, 49, 55 og 65 tommer version med Edge Led og 4GB lager.

ZH8 serien er 8K versionen der kommer i 75 og i 85 tommers versioner med 16GB indbygget lager.

XH9 serien er sidste serie af 4K der kommer i 55, 65 og i 75 tommer med Direct Full Array Led, som vi gætter på giver en hulens masse LUX. Blandt de indbyggede features er Sony Meeting-Room, Smart Automation System, Media Player og Android Applications Store.

De fleste modeller kommer midt maj, mens enkelte først er på  markedet til juni.

Enkelte har alligevel ikke tuner og andre kan ikke håndtere Internet/Android.