Heftig Premiere Pro opdatering

Adobe har netop opdateret en række af deres software produkter, herunder Premiere Pro, der som noget af det vigtigste kan håndtere ProRes RAW.

En udvikling der betyder at de ( få ) kameraer der kan optage i ProRes RAW, nu kan ingestes native.

Formatet eller “standarden” Apple ProRES RAW, der tidligere – reelt – kun har været til at finde på Mac og i FCPX er dermed endelig blevet en egentlig “cross-platform løsning”, med det forbehold at det stadig – stort set – kun er Sony FX9 og Panasonic EVA1 der kan optage i ProRES RAW.

Og det kun på eksternt hardware, der typisk hedder Atomos.

Forventningen er – ikke overraskende – at der nu endelig kommer fart på udbredelsen af ProRES RAW, på både Mac og PC, da denne form for RAW vitterligt ser supergodt ud, ganske som den ikke fylder det vilde.

Tilbage blandt nyhederne fra Adobe, er det ikke kun Premiere Pro, der kan ProRES RAW.

After Effects kns – an også hvilket kunne betyde at ProRES RAW i den tungere HQ version – sagtens – kunne gå hen og bliver den version af RAW, der bruges til tungt VFX arbejde.

De store nyheder ser dog mest ud til at have ramt Premiere Pro, der nu virker med “Pen tool” ( der konkret er blevet “bedre” da det nu har mere “support for Bezier curves” ), samt nu er mere præcis i forhold til linjer og forme.

Læs også  Creative Cloud kunder nu også Frame.io kunder

Der er ydermere også sket en del med filtrene, der nu kan styres med “en blyant”, hvilket kan være smart i flere tilfælde.

Endelig er der nu langt bedre (?) Auto Reframe speed, hvilket burde betyde at computeren regner mens du drikker kaffe.

Før eksport.

Premiere Pro, er i forhold til eksport blevet opdateret med en bunke features der betyder at eksport af færdig video til “andre medier end TV”, igen “bare” er et spørgsmål om at klikke på et par knapper.

Herunder med “aktiv” repositionering, hvis relevant til sociale medier.

På hardwaresiden er der nu egentlig Hardware support for encoding på Windows, så det går lynhurtigt med at få H264 eller H265/HEVC ud af maskinen i en fart.

Kræver NVIDIA eller AMD GPU’er.

Her lidt mere om emnet