Herlig Tokina nyhed

Tokina der her de sidste par år, har været endog langt fremme i skoene, er på vej med endnu en Cine Zoom.

Denne gang med en – endog særdeles interessant 25-75mm T2.9 zoom, der – med undtagelse af det helt brede, dækker 98 procent af alt det andet, hvis man også lige glemmer det der er langt væk.

Og nu hvor der er tale om en af deres Cine Zoom, har du gættet det.

De billeder der kommer ud i den anden ende er skarpe, men med en masse karakter.

Som vi forstår det, bliver Tokina’s primes og enkelte af deres zooms, allerede vurderet som “sjovere” og “mere spændende” end – for eksempel – Sigma’s primes, der omvendt er så hurtige og knivskarpe, at der – tilsvarende – findes en masse der sværger til dette mærke.

Det har dog ikke forhindret Tokina i også at udvikle løs på deres Cine serie.

Der nu er på vej til at blive til 3 stk. zooms, der – mere eller mindre – dække alle behov.

Der findes således allerede en 11-20mm og en 50-135mm, der begge dækker S35 og som ( åbenbart ) kan expandes med en x1,6 expander, til at dække FF.

Nu kommer den nye 25-75mm T2.9 der selv om at den “kun” dækker Super 35mm, stadig skaber op  til en 36mm image circle. ( der vel egentligt er FF ?)

Læs også  Fiber ud af dit Venice

Denne “cirkel” ( 36mm image circle ) dækker RED Helium 8K, RED Dragon 6K, RED Monstro in 6K, Alexa LF og Mini LF i 4K UHD, samt en del spejlløse kameraer fra Canon, Sony, og Panasonic igen i ( croppet ?) 4K DCI.

Folk der har brug for at dække Vista Vision kan supplere op med den omtalte expander, der spiser lidt lys, så 25-75mm T2.9 bliver til 40-120mm T4.

Nyheden er før ( og efter ?) expander, parfocal, og skulle efter sigende have begrænset “focus breathing”.

Bedst af alt ender prisen på – nærmest rimelige – 5799 dollars.

Til gengæld kan du først få fingre i den til næste forår.

Når den kommer, kommer den i PL, EF, Sony E, MFT, og Nikon F mounts, der er såkaldt “interchangeable”, hvilket ( måske ) betyder at ejeren selv kan skifte mount hvis relevant.

De andre i serien, 11-20mm T2.9, koster bare 2399 dollars mens den lange på 50-135mm T2.9 koster 3499 dollars.