Det magiske tal er 499

Så er det fra nu af at 499 ikke Corona ramte kan samles et og samme sted, i “enkelte sale” eller til “et “udendørsarrangement”.

Det betyder – følge blandt andet Producentforeningens formand, Jørgen Ramskov at stort set alt form for film og TV produktion kan genoptages.

Han vurderer dog at det bliver “svært” at gennemføre “sexscener”, eller “gruppesexscener”, hvilket ser ud til at være “scener” der står hans hjerte nært, selv om at filmproduktion ser ud til at have fået lov til at gennemføre “en række undtagelse fra to meters-reglen”, som han skulle have sagt det til film magasinet Ekko.

Et gæt er at det er et ældre udsagn, da den regel jo – for flere dage siden – jo blev til en meter.

Igen.

Producentforeningens skulle efter sigende være glade, og har nu nærlæst kulturministeriets retningslinjer for “kulturproduktioner”, der kom i fredags, og som andre også kan læse her.

Her står det endvidere at “aktiviteter med kraftig udånding”, er dem der kræver 2 meters afstand, men at der altså kan gøres “undtagelser fra reglen, hvis afstanden gør det umuligt at gennemføre arbejdet”.

Det er dog på sin plads at – løbende – holde øje med hygiejne, og så er det nok rigtigt smart hvis filmholdet, eller TV ditto har masker og eventuelle rumdragter på, så de hverken smitter, bliver smittet eller slæber rundt på smitte.

Læs også  Tid til trainees på filmproduktioner

“Retningslinjer for genåbning af kulturproduktioner og kulturarrangementer med siddende publikum”, er med andre ord tæt på en normalisering at de fleste produktions typer.

Igen.

Loftet på indendørs eller udendørs arrangementer er og bliver fortsat 500 mennesker, hvorfor alle de store “fester” ikke kan realiseres.

Omvendt burde det være muligt at afholde “mindre” konferencer og andet, og så kun invitere VIP’s eller lignende og streame til alle der ikke kommer ind.

Ministeriet der – såmænd mest har fokus på teatre og andre “kulturinstitutionerne”, glæder sig omvendt over at det nu bliver muligt at afholde stort set alle former for “mindre” kultur arrangementer, forudsat at der er under 500 mennesker i salen, på location og at “publikum” derfor kan se frem til alt fra biografture til en tur i teatret.

Tilbage i produktionsmiljøet hvor der produceres “kulturarrangementer med siddende publikum”, kan film- og tv- produktioner se frem til at alt er cool, forudsat at der mindst er “2 meter til nærmeste publikum” og hen til “scenen”.

Produktionshold skal “holde afstand mellem hinanden”, for eksempel ved at arbejde i “flere lokaler”.

Størrelser som stylist, makeupartist, kamera og lyd, skal følge de samme regler som frisører følger.

Og så skal alt ellers smøres ind i sprit, og suppleres med værnemidler, rengøring og “kloge” arbejdsgange.

Læs også  Star Trek Discovery blev postet hjemme

De to meter der hele tiden bliver talt om er hvis der er risiko for “kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, f.eks. ved sang, råb, skuespil, fysisk anstrengelse”.

Så skal der holdes de omtalte 2 meters afstand.

Ellers ( åbenbart ?) ikke.

Ministeriet foreslår at de ( medvirkende ) løbende testes under længere produktioner, så der løbende er en “opfølgning på medvirkendes sundhedstilstand”, suppleret af at “de medvirkende i videst muligt omfang skærmes for øvrige medarbejdere på produktionen”.

Det er løbende muligt at læse mere om COVID-19 hos. 

Arbejdstilsynet

Sundhedsstyrelsen

Corona Hotline er 7020 0233