Linus dropper Intel

Det måtte jo komme.

Altså at Mr. Torvalds droppede Intel.

Nu hvor ARM er ved, nå nej, det er først næste år.

Nej, Linus Torvalds dropper såmænd Intel for AMD, baseret på priser og performance. ( med Linux forstås )

Se videoen nederst og regn eventuelt lidt på det hele selv.

Detaljen ser ud til at være – fo alle os der ikke roder med CPU’er normalt – at AMD CPU’er, der indtil for nyligt har haft en “rygte” for at være både langsommere og dårligere end Intel produkter, nu pludselig har sneget sig ind på en førsteplads, målt på pris i forhold til performance.

Så skal der bygges en PC, der sparker, er navnet Ryzen, et der skal bides mærke i.

Så meget at den nyeste Linux Kernel 5.7 RC7, er “mere optimeret” til AMD, end til Intel, nu hvor Ryzen serien, ser ud til at sparke benene væk under Intel.

Hr Torvalds skrev i forbindelse med den nyeste build:

 -The biggest excitement this week for me was just that I upgraded my main machine, and for the first time in about 15 years, my desktop isn’t Intel-based. No, I didn’t switch to ARM yet, but I’m now rocking an AMD Threadripper 3970x, startede han og nævnte i forbifarten af My allmodconfig test builds, nu afvikles op til tre gange så hurtigt, alene fordi det sker på AMD i stedet for på en Intel baseret platform.

Læs også  Fiber ud af dit Venice

Når Hr Linus nævner ARM, er det ganske interessant da Apple er på vej ( i følge rygterne ) en – eller flere – ARM baserede Mac computere, der – igen i følge rygter – skulle blive væsentligt hurtigere end deres nuværende Intel baserede løsninger, når softwaren bliver optimeret til ARM CPUer. ( der sidder ARM i både telefoner og i Touch Baren på de nye bærbare Macs )

Tilbage hos AMD, er den nye Ryzen Threadripper 3970X et 7nm 32-core og 64-threads monster, der er født med 128MB L3 cache.

Og selv om at ikke alle har travlt er den født til at “slappe af” ved 3.7 GHz, go skrue op for det hele til 4.5 GHz, når der skal boostes.

Intel er dog ikke helt tabt bag en vogn da de er poå vej med deres Comet Lake CPU’er.

Og bevares en Core i9-10900K sparker da popo.

Bare ikke helt så meget som en væsentligt billigere Ryzen 9 3900X, der rent faktisk afvikler programmer hurtigere.

Intels 10th-gen CPuer er dog fortsat hurtige til ( visse ) spil.

her en video om emnet.