Nent opruster på studie siden

Man skulle nærmest ikke tro at det er muligt at Nent Group kan opruste mere på deres “produktions side”.

Ikke desto mindre er det tilfældet.

Giganten, der “udgiver” op imod 30 hele TV serier om året, ( 40 næste år ) har netop hyret Alexander Bastin som SVP og CEO på Nent Studios. ( drama og serie produktion)

Og selv om at det lyder voldsomt, er planen at han skal sætte – om muligt – endnu mere turbo på studieproduktionen.

Udnævnelsen følges op af at Morten Mogensen bliver SVP og Head of Nent Studios businesses, der er den del der er til salg for tiden ( reality og multikamera produktion ) 

Både Alexander Bastin og Morten Mogensen bliver samtidig en del af Nent Group’s Group Executive Management team, der sammen med Kim Mikkelsen (SVP og Head of Sport), My Perrone (SVP og General Counsel) samt Roberta Alenius (SVP og Head of Corporate Communications), styrer supertankeren.

Enkelte vil kunne huske at Nordic Entertainment Group tidligere har nævnt at de ville “reorganisere” Studios businesses delen ( reality og multikamera produktion ), og sælge denne del af butikken fra.

Samtidig med at Viaplay udvikles – om muligt – endnu mere.

Noget der netop har resulteret i at Island, Estland, Letland og Lithuan nu også tilbyder Viaplay til landenes fiktions hungrenede streamere

Læs også  10 år siden Cinema EOS kom

Tilbage på chefgangen er det nu planen at Alexander Bastin skal sætte gang i endnu flere “high quality scripted drama” produktioner, der – ikke overraskende – kræver stadig flere partnere og investorer.

Alt sammen noget der samles i Nent Studios Nordics (konkret i selskaberbe Brain Academy, Nice Drama og EPIQ), samt i Nent Studios Animation; Nent Studios Central & Eastern Europe (Paprika) og endelig i Nent Studios UK, der er en joint venture med FilmNation Entertainment.

Slutteligt er Nent Group fortsat aktive i Los Angeles via Picturestart.

Ideen er både at udvikle og sælge eksisterende og kommende produktioner, ideer og formater internationalt.

Alexander Bastin

Den såkaldte “non-scripted production”, der producerer “reality og multikamera produktion” er allerede blevet kontaktet af flere potentielle købere, hvorfor det er pænt sikkert at en bunke Nent formater snart skifter hænder.

Alexander Bastin kom til Nent Group tilbage i 2013, hvor han skulle udvikle gruppens “content production businesses”.

Og selv om at vi sikkert er et par stykker der ikke kender den nye SVP og CEO på Nent Studios, kan der vist ingen tvivl, som i absolut ingen tvivl herske om at han har været med til at banke indholdsproduktionen op i 8. gear.

Morten Mogensen har været i gruppen siden 2005

Anders Jensen, Nent Group President og CEO siger:

 -The main reason that we own production studios is to produce great content for Viaplay, both on our own and in partnership with other companies, and to sell this content to international customers. Viaplay premiered 21 high quality original productions in 2019 and we will premiere 30 original productions this year, with the ambition of 40 per year in the future. The realisation of this ambition requires a complete focus, which is why we are reorganising our studios operations, seeking investment partners and now making these leadership changes, starter han og fortsætter.

Læs også  Absolut overset sportsgren på Viaplay

 -Alexander’s background in content creation and in depth understanding of our streaming operations make him the perfect candidate for the new leadership role. He will work closely with our Content function and external partners to ensure that we deliver a stream of high quality drama series, films and documentaries on Viaplay. Our originals have proven that they can travel internationally, having been picked up by broadcasters and streamers around the world, and Alexander will build on this further moving forward. Meanwhile, Morten will have full focus on completing the divestment of the other parts of Nent Studios, which are attractive and successful businesses but have very limited synergy with our streaming strategy and ambitions. We have already received encouraging levels of interest in these companies, slutter han.

Vi har fundet en promo på en af de nye Originals