DR vil tekste bedre

Landets mange TV seere har over årene åbenbart oplevet forskellige former for undertekster.

Noget DR længe har arbejdet på at ændre.

Som vi forstår det, havde de lovet at det hele bliver klaret her den 2. juni, hvor “der sker ændringer i tv-signalet” ( sort skærm på alle TV der modtager signaler via antenne, og som ikke har en DVB T2 boks tilsluttet eller indbygget, red.).

Ideen var nemlig at ændre teknikken bag produktionen af undertekster på en række live udsendelser.

Og det er så det der ikke kommer til at ske den 2. juni ( før ).

Seerne der bruger undertekster må i stedet væbne sig med en smule tålmodighed, da “visse brugere af danske undertekster vil opleve forringelser i de kommende måneder”.

TTV er blot 35 år gammel teknik der lige får lov til at leve et par år til

DR lover dog at det kun “er en overgang”, hvorefter alt bliver fint igen.

Tilgængelighedsredaktør Heidi Sivebæk forklarer:

 -DR har hidtil haft to tekniske systemer, som begge gav adgang til undertekster. 70 procent finder dem via DR’s tekst-TV, og de kommer ingen forandring til at mærke nu og her. Det gør derimod de omtrent 30 procent, som har kunnet benytte sig af de såkaldte DVB-tekster, som de har kunnet sætte på skærmen ved et enkelt klik på fjernbetjeningen, starter hun og fortsætter.

Læs også  TDC taber 23000 TV kunder i kvartalet

 -Det var planen, at DR skulle have et nyt og hurtigere system klar via tekst-TV i forbindelse med ændringerne den 2. juni. Men desværre er det tekniske projekt forsinket, og derfor kan vi først love bedre live-tekster til alle fra efteråret, fortsætter hun.

 -De 30 procent, der nu og her skal ændre adfærd, vil opleve en klar forringelse, fordi DVB-teksterne hidtil er kommet hurtigere på, end de vil opleve dem de næste måneder via tekst-tv. Men det bliver altså bedre, pointerer Heidi Sivebæk videre.

 -På de fleste TV apparater vil det fremover være muligt at slå tekster til ved blot at trykke på undertekst-knappen, men det afhænger helt af, hvad man har for et fjernsyn, slutter hun.

De mange ændringer vil uanset kun påvirke “dansksprogede udsendelser, der sendes direkte”.

Alt andet vil ikke blive påvirket, med det forbehold at de der plejer at bruge DVB tekst, i stedet skal hente dem via det grimme tekst-tv i stedet.

Skulle du være it tvivl om hvor det er henne, er det fortsat på side 398, på tekst-TV

Eller rettere.

Det er DR1 der er på side 398.

Ser du DR2 skal du hen på side 397.

Ramasjang er fortsat tekstet på side 390.

Man kunne håbe på at DR får sat fart i udviklingen så dem der bruger tekst TV blot skal klikke på knappen der viser undertekster, lige om snart.

Læs også  Det der med det digitale liv