F1 bliver gennemført

Der er fortsat ikke meget ude om den kommende sæson af F1 racerløbene.

Eller rettere om den resternede del af sæsonen.

Sikkert er det dog nu at Formula One, eller F1 vil blive afholdt – mere eller mindre – som planlagt.

Dog med den forskel at der ikke er publikum, og at de enkelte hold bliver reduceret til hold på maksimalt 80 mennesker.

Og nu hvor der er 10 Formula One hold, har du gættet det.

Det bliver et meget lille cirkus.

Hvordan den udvikling så ender med at påvirke produktionen af selve F1, der jo skal sendes ud til millioner og atter millioner af hjem, er uklart.

Et gæt er at TV produktionen – mere eller mindre – bliver identisk med den der ellers skulle have været afviklet, da den eneste forskel jo blot er at der ikke er publikum “på banen”.

De er i stedet hjemme i stuen.

Disse nye “regler” er netop udtænkt og publiceret af The International Automobile Federation (FIA), der ydermere kalder sæsonens kommende racerløb for “lukkede events”, hvilket betyder at der vil være en masse folk på location (?) der skal sørge for at de normalt + 100.000 publikum ikke sniger sig hen og står ovenpå hinanden, om end ikke for andet, så for at høre lyden af de sindsyge maskiner der også er kendt som racerbiler.

Læs også  TV2 deler spillefilm i 3 stykker
Zandvoort circuit

De eneste formuleringer der – indtil videre – er kendte er “From the start of a closed event until the declaration of the official classification of the race, no competitor may have more than a total of 80 team personnel within the confines of the circuit” og “No more than 60 of these team personnel who are within the confines of the circuit may be associated in any way with the operation of the cars”.

Dermed er medarbejdere der primært beskæftiger sig med den kommercielle side af F1, hospitality, sponsors, marketing, public relations, security eller lastbil chauffører ikke vurderes som “operational personnel” og at disse derfor ikke kan være på området, når der køres.

Første løb forventes at blive i Østrig til juli.

Senere kommer andre løb, rundt om i Europa.

Som vi er orienteret betyder det, at der ingen “by-løb” bliver afholdt.

Vi erkender ikke at være på den absolutte forkant i forhold til reglerne for F1.

Den her video indeholder flere nye regler, som vi – og det er her vi kommer til kort – ikke ved om er gældende ved de løb der køres i år, eller næste år.

Helt sikkert er det dog at der bliver kørt sygt hurtigt.