NEP i Nederlandene opfinder nyt event format

Philips har netop afholdt deres årlige “Innovation Awards”, som vi erkender ikke at have den mindste ide om hvad handler om, ud over at det må handle om at opfinde et eller andet.

Og selv om at vi nu er åh så vant til en masse hoveder der snakker i Zoom, eller på andre måder via en enkelt skærm, var det ikke sådan NEP Netherlands og Philips synes det show skulle afvikles.

Bevares.

De der har set et par af de her “hoved-shows”, ved nu hvor kedelige og “grimme” de er, hvilket – formodentligt – er årsagen til at NEP og Phillips fandt på at etablere et virtuelt studie og afvikle det omtalte award show i dette virtuelle miljø, i stedet for som “talking heads”.

På en eller anden måde endte der dermed med at blive produktion og event -miljøet der fik aktuel TV produktion ind i “fase 2”, hvor vi – i stedet for – hoveder der snakker, kan opleve noget der er – en smule – mere visuelt.

Det er lettere uklart hvad der så ellers skete i showet. ( der er et længere klip nederst til dem der taler det lokale sprog ) 

Sikkert er det dog at det hele blev optaget/sendt fra Studio4 i Hilversum, hvor hele showet først blev sendt live og senere sendt i en nedklippet version på RTL Z.

Læs også  #SwitchToStandard

Det interessante i den forbindelse er at NEP valgte at bruge Zero Density’s Reality platform, til at skabe det virtuelle studie, baseret på en Unreal Engine, der sørgede for rasende hurtig rendering.

En rendering der – altså – kan afvikles “live”, da den her Unreal Engine åbenbart er netop så smart og hurtig at en stadig voksende del af produktions miljøet nu bruger løsninger baseret på netop Unreal Engine.

Vi har fundet en promo for en af deltagerne på YT, og nederst et klip fra Facebook