TV2 fejrer ti år med Toppen af poppen

De få der potentielt ikke så med, da Carl Emil Petersen, Cæcilie Norby, Anders Blichfeldt, Kwamie Liv, Medina, Chief 1 og Teitur, var med i sidste sæson af formatet, kan glæde sig til et brag en en sæson 10.

TV2 er nemlig på vej ind i optagelserne af netop sæson 10, der ender med at blive sendt på både TV2 og TV2 Play engang i august.

Og selv om at det ikke kan overraske, er TV2 specielt glade for at formatet nu har levet i hele ti år, hvorfor den kommende sæson af konceptet kommer til at hedde “10 år på Toppen af poppen”, hvor seerne kan se frem til hele 7 programmer, der blandt andet byder på hele 26 tidligere medvirkende.

Man kunne naturligvis være bange for at det er fordi der ganske enkelt ikke er flere kendte musikere i den aldersgruppe der passer til målgruppen.

Det er dog ikke tilfældet.

Det handler derimod om at TV2 gerne vil fejre sig selv og det faktum at det hele startede med at TV2 tog med en flok kendte musikere til Mexico “for at fortolke nogle af hinandens største hits og fortælle personlige anekdoter fra deres musikalske karrierer”, foran et par kameraer. 

Den første sæson bød i den forbindelse på Szhirley, Dorthe Kollo, Erann DD, Anna David, Jokeren og Lars H.U.G.

Læs også  TV2 VM amok i ishockey

Siden har mange andre kendte musikere været en del af “Toppen af poppen-familien”.

I år bliver serien optaget på Nordsjælland, konkret i Gribskov, hvilket sikkert giver lidt tid til at se solen spille i træerne, mens musikerne udforsker sig selv og hinanden.

Underholdningsredaktør, Dorte Borregaard, siger

 -Hele Danmarks musikalske underholdningsprogram “Toppen af poppen” har i ni sæsoner været stedet, hvor seerne har lyttet til nye fortolkninger af både de store og velkendte ikoner, som ingen kommer uden om, og af kunstnere, der har stået på tærsklen til deres kommende karriere. “Toppen af poppen” er blevet synonymet på billedsiden af den danske musikbranche, og det er den rolle, vi fejrer i den nye og helt særlige sæson. Vi er så privilegerede at have de her 26 fantastiske musikere med igen, og det understreger blot det, som vi egentlig godt vidste – at “Toppen af poppen” er et program, som både kunstnerne og seerne elsker, slutter hun.

Den kommende sæson byder på seks til syv musikere i hver episode, hvorfor der kun er “lidt” plads til at fortolke hinanden.

I stedet bliver der fokuseret på at “høre hits og historier fra hver især”.

Og som pointeret betyder format udviklingen at der alt i alt kommer hele 26 musikere forbi, for at optræde “i nye konstellationer”.

Læs også  Stofa MTV og musikvideoer

Bedst af alt har alle medvirkende tidligere været med i formatet, hvorfor det kunne tænkes at der – også – bliver brugt klip fra tidligere udsendelser.

En af de medvirkende Lau Højen, forsanger i Carpark North siger:

 -Det var en kæmpe oplevelse at være med første gang. At opleve nogle store musikalske øjeblikke, at blive rørt hver eneste dag og at grine, som jeg sjældent har gjort det før. Jeg var som en fisk i vandet i den sæson. Det var næsten som at være på efterskole igen. Det var skide sjovt at være med, så det var et helt klart “ja tak” til en tur mere, starter han og fortsætter.

 -Jeg har tre store minder fra sidste runde: At høre Peter A.G’s røverhistorier fra en lang karriere, at høre Ida synge “Når jeg bli’r gammel” – og måske vigtigst – at synge “Far vågn nu op” for Troels. At opleve, hvordan et helt rum af musikere, kamerafolk og lydmænd snøfter, samtidig med at jeg ikke måtte blive for rørt selv, slutter han.

TV2 lover ydermere at sommeren kommer til at stå i musikken tegn.

Som eksempel er koncernen på vej med “Hele Danmarks Festival”, der bliver en slags sommer festivaler, nu hvor det hele jo alligevel er aflyst.

Blandt de mange oplevelser seerne kan se frem til er, Rasmus Bjerg, der “sammen med musikere og medværter” tager ud til fire kendte festivalbyer og laver minifestivaler med mange af de største danske musiknavne fra sommerens aflyste festivaler.

Læs også  MTG sprøjter Originals ud

Formatet går i luften den 27. juni og fire lørdage frem.

Dorte Borregaard, fortsætter:  

 -Vi skal høre stjernernes bedste anekdoter, og vi giver de musikere, der skulle have spillet på sommerens festivaler, en mulighed for at optræde foran hele Danmark. Vi møder nogle af de fans og frivillige, for hvem netop dén festival er årets højdepunkt. “Hele Danmarks Festival” er en hyldest til festivalernes fællesskab og en påmindelse om, at vi skal feste sammen igen, når krisen er forbi, slutter hun.

Fremme sidst i juli sender TV2 slutteligt fra en af de mange “intime Grøn-koncerter og -havefester med danske kunstnere”, der i år “erstatter den traditionsrige Grøn Koncert tour”.

Kanalchef, Dorthe Thirstrup supplerer:

 -Musik og havefest er noget, vi alle holder af, og via TV2-familiens platforme vil TV2 – i særlige programmer og i en række indslag fra morgen til aften – sikre, at musikken får noget af den plads, som musikken skal have i en rigtig dansk sommer, slutter hun.

Vi har fundet en ældre promo for formatet

Toppen af Poppen FT trailer from Moving Pictures on Vimeo.