Hvis du er glad for dit orange Komodo

Nu hvor de første Red Komodo – officielt – er ude og løbe, begynder der – løbende – at dukke billeder op af de her.

Og selv om at de fleste godt er klar over hvordan de ser ud, er der vel altid tid til lidt gearporno.

Nyheden, der er et 6K Super 35mm kamera, der optager på hele sensor i op 40 fps, bag en Global Shutter, koster bare ( cirka ) 6000 dollars, hvilket gør flyveturen værd, hvis det altså lige var muligt at få fat i en flyver, eller et kamera, der – ikke overraskende – er udsolgt lige så længe du kan forestille dig det, i følge Jared Land.

Forestil dig et Komodo med den her på

Så meget at det end ikke er muligt at bestille sig et “6K kamera” der kan optage 4K i op til 60 fps.

Heldigvis har vi så Phil Holland, der har fået fingre i et, og som derfor er gået i totalt selvsving over kameraet der såmænd også kan 120 fps i 2K.

Det hele er – nu hvor det end ikke er muligt at købe dyret hos red.com – pænt upræcist.

men nu hvor der skulle være 12G-SDI out i op til 2160p i op til  60 fps, kunne det tænkes at det er muligt at optage i andet end i R3D, hvis det skulle være relevant.

Læs også  I disse stream tider

Det som Phil Holland bider mærke i, er at dimensionen på Red Komodo længe har været kendt, hvorfor – blandt andet – Wooden Camera allerede kan levere en “cage” til hans Komodo.

På samme måde er der sikkert også andre former for tilbehør, du enten kan hente der, eller hos andre leverandører.

Det eneste du så mangler er altså bare kameraet, der – efter sigende – skulle være udsolgt pænt langt ud i fremtiden.

Eller en herlig 19mm til lidt håndarbejde ( leica M mount )

Blandt de – pænt heldige – ting, som  Wooden Camera allerede kan levere, er den kendte Arri dovetail, så dit ( kommende ) Red Komodo, der jo er et “spejlløst” kamera, med Canon RF mount, hvorfor du uden problemer kan putte alle former Range finder glas på dette kamera, der – dermed – potentielt kan udstyres med Canon Rangefinder glas fra 50erne, nyeste Leica M ASPH, eller 35mm filmglas fra første verdenskrig, eller 2.

Kameraet, som du kan læse mere om her, er slutteligt udstyret med en top monitor, som du kan se på Jared’s Instaside her.

Og netop fordi Wooden Camera tidligt har kunne få fingre i de fysiske specs på kamera kroppen, har det været muligt at bygge et cage, der tillader at du bruger til top placerede LCD.

Læs også  Full Frame video kamera fra Panasonic

Som vi forstår det, bilver det meget svært at få fat i et af de orange, da de – om muligt – blev udsolgt endnu hurtigere end de “almindelige”, der koster 1000 dollars mindre.

Prisen er altså 7000 og 6000 dollars, hvilket må siges at være en endog meget spændende pris for et Global shutter Red kamera.

Vi ved ikke om der er et eller flere Komodo’er her i landet.

Vi har fundet en af de første “test” af Komodo vs..