Google på vej med ny TV dongle

Forbrugere der er glade for Android TV og Chromecast, kan glæde sig til når Google nye – kommende “Android TV device” kommer.

Det er – indtil videre – pænt ukendt hvornår nyheden lander, da hele historien om “Sabrina” er et “læk”, der er sluppet ud “før” Google havde planlagt at få omtale (?).

Når det er på plads, er det pænt interessant at se hvad Google mener at der er sket de sidste 6 år på “TV markedet”.

Altså der hvor de forbrugere der er “fremme i skoene” holder til.

Det er nemlig – stadig – mere teknisk at monteret en Chromecast Ultra, end det er at finde fjernbetjeningen på kakkelbordet.

Desværre virker det lettere nedtrykkende at se, at denne kommende “Android TV dongle” – mere eller mindre – blot er en ny version af den nyeste Chromecast, nu bare større.

Eneste forskel er at der følger endnu en remote med, der naturligvis er herligt kinesisk at føle på.

Man hører allerede markedsføringen tordne derud af.

Denne helt nye Sabrina, kan nu fjernstyres med endnu en remote til samlingen.

Igen.

Apple tilbyder jo et lignende produkt, hvor – mange – også skælder ud over fjernbetjeningen, der er “svær at vende den rigtige vej, ganske som det “undrer” den samme gruppe brugere at der ikke er tal på enheden, der – bevares – slet ikke kan bruges til et almindeligt TV.

Læs også  Absolut overset sportsgren på Viaplay

Noget der måske kunne tænkes at ændre sig nu hvor Google tilbyder en indbygget “Assistant” i Sabrina, selv om at nyheden – efter sigende – fortsat skulle være målrettet allerede eksisterede Chromecast brugere.

Faste brugere af de eksisterende Chromecast, skal dog – ser det ud til – til at vænne sig til en ny og opdateret (?) brugerflade, der “looks very different from the current version of Android TV”.

Bedst understreget af at flere (?) eksisterende apps nu er fusioneret til en, hvor(for) det nu er muligt at lave egentlige previews af alt fra “Game of Thrones” på HBO (Max) til “”Our Planet” på Netflix, med et hurtigt stop ved “Black Widow” på Disney Plus.

Igen noget der minder gevaldigt om de tanker Apple ser ud til at have haft med deres Apple TV+, hvor “live TV” problemfrit er integreret med streamtjenesterne, hvorfor kunderne betaler for adgang til TV kanaler, direkte i brugerfladen ( uanset om det er på en “Sabrina”, eller på et Apple TV.

For en god ordens skyld eksisterer disse features fortsat ikke her i landet, da de lokale TV stationer ikke ønskede at være en del af Apples produkt kæde.

Derfor skal det blive interessant at se om de er friske på at blive en del af “Sabrina”, når denne kommer.

Læs også  Netflix opper produktionen i England

Tilbage på “Sabrina”, tyder en del på at YouTube TV bliver en større del af “Sabrina” og at der kommer ( en masse ) live TV derfra, når hardwaren lander.

9to5Google og XDA Developers, der faldt over nyheden vurderer at denne kommende enhed bliver en fusion af Android TV og Chromecast, hvilket leder tankerne hen på at en hulens masse TV allerede har netop Android som “styresystem”, hvorfor de jo bare kan nøjes med den indbyggede hardware.

Rent teknologisk er det dog – endog særdeles trist – at se at denne kommende enhed fra Google, end ikke forsøger sig med fremtiden.

Det er er og bliver en opdateret version af eksisterende hardware, helt uden “visioner”, der – omvendt – må være hvad markedet efterspørger.

Forventningen er at der bliver tale om en 4K version, der – i bedste fald – ender med at koste det samme som de eksisterende Chromecasts, der – i USA – er nede på 35 dollar.

Planen skulle oprindeligt have været at Sabrina lander på hylderne “denne sommer”.

Forventningen er at det hele nu er udsat lidt, på grund af Covid 19.