Vinderen af KarriereKanonen findes den 22

Er du til ung og afsøgende musik, er “KarriereKanonen 2020” nok noget af det du har holdt øje med.

De mange talenter, og den lange udvælgelse er dog nu nået til en ende.

Der skal som altid findes en vinder, der der bliver fundet den 22. juni, via en række “finalekoncerter”, der bliver spillet i DR Koncerthusets Studie 2, , den 20. juni.

Derfra vi du kunne opleve alt fra Frederik Marius Reese til Emmanuel Matongo, samt Terese Skovhus og Mikkel Baadsgaard.

Bbybites

Slutteligt er der også Martha Maj Hauptmanns, der kalder sig Bbybites, når hun er på scenen.

Og nu hvor det hele bliver digitalt, bliver der derfor plads til lidt af et brag af en TV koncert, der bliver prioriteret i følge DR.

Der bliver således plads til “de gode billeder og den gode lyd”.

Ditte Kræn Østergaard, der er projektleder for KarriereKanonen forklarer:

 -Siden semifinalen 6. marts er der sket meget. Mens Danmark har været lukket ned, er talentforløbet fortsat ufortrødent online, hvor de planlagte sessions hos Bandakademiet omkring live performance, sangskrivning og PR-træning er blevet holdt som videomøder. På den måde er de fem finalister Baads, Bbybites, Føl som, Såforsatan og Terese helt klar til en anderledes finale, starter hun og fortsætter.

Læs også  Spitzenklasse gourmet serie på Viaplay
Mikkel Baadsgaard

 -Årets finale bliver holdt online fra DR Koncerthuset uden publikum, men med fokus på tv-produktionen – de gode billeder og den gode lyd. På den måde kan vi præsentere artisterne rigtigt, selvom publikum ikke har mulighed for at være med live. I udgangspunktet er det jo ærgerligt, men artisterne har virkelig taget det op som en udfordring, fortsætter hun.

 -Coronasituationen har givet et helt nyt fokus på online-koncerter og videoformater i det musikalske landskab, som jeg tror kommer til at fylde mere i de kommende år. På den måde kan den uventede situation faktisk ende med at forberede musikerne på en vigtig del af den virkelighed, de senere skal ud og navigere i – og det er jo hele pointen med KarriereKanonen, slutter hun.

I bedste stil, kan dem der ikke har tid til at se med, glæde sig over at det hele bliver gemt på en server, hvorfor det er muligt at se med fra den 20. juni, på dr.dk.

Emmanuel Matongo og Frederik Marius Reese

På det tidspunkt er det stadig ikke offentligt kendt, hvem der rent faktisk vinder.

Så du kan altså se med frem til den 22. juni hvor “de to vindere bliver offentliggjort hos Pelle Peter på P3”.

Salen hvor de mange unge musikere spiller, bliver dog ikke helt og aldeles forbehold teknik og musikere.

Læs også  Discovery laver OL med Snapchat

En række kendte, kigger nemlig også forbi, herunder “årets jury”, der består af musikansvarlig på P3, Mathias Buch, P3-vært Pelle Peter Jencel, Marianne Fruergaard og Johannes Dybkjær Andersson fra Bandakademiet samt Pernille Krog Mogensen, der er booker for SPOT/ROS, og tidligere direktør for Artpeople og chef for Virgin, Anne Sofie Jeremiassen.

Lidt fakta om de unge håbefulde og KarriereKanonen:

KarriereKanonen er et talentprojekt og konkurrence for nye musikalske talenter.
KarriereKanonen er et samarbejde mellem DR og talentudviklingsorganisationen Bandakademiet.
Hvert år udvælger KarriereKanonens jury 10 navne med et særligt talent, som har uploadet musik til dr.dk/kanon.
I år uploadede 1.560 kunstnere 4.005 sange, som juryen har valgt ud fra.
Fem finalister er blevet udvalgt efter en semifinale i DR Koncerthuset 6. marts, og de to endelige vindere offentliggøres den 22. juni efter deltagernes finalekoncerter i Koncerthusets Studie 2 uden publikum.
Tidligere vindere af KarriereKanonen tæller blandt andre Katinka, The Minds of 99, Angående mig, Patina, Ravi Kuma, Magtens Korridorer og Vild $mith.

Det er muligt at læse mere her.