Fodbold i lange baner

Det var kun en enkelt kamp. der fik markeret sig på Discoverys kanaler i sidste uge.

Kampen mellem Lyngby BK – FC København trak til gengæld mere end 4 gange så mange som det næst mest sete program, på Canal 9.

Heldigvis var der andre der kunne vise fodbold, og som virkeligt havde succes med den udvikling.

Xee er i den forbindelse heller ikke helt inde i kampen endnu.

Deres mest sete program i sidste uge var dog bold, konkret en omgang Bundesliga, der – ligesom på Canal 9 – havde tæt på dobbelt så mange seere som det næstmest sete program.

Seerne er med andre ord på vej tilbage til skærmen.

Noget TV3 kanalerne kan tale med om.

Superligaen løb således med de 3 bedste placeringer på Tv3+, hvor det mest sete bold, havde omkring 2,5 gange så mange seere som det mest sete ( ikke ) fodbold program.

Denne danske liga, havde faktisk så mange seere, at selv “Familien fra Bryggen”, måtte se sig udkonkurreret, selv om at dette format sendes på hovedkanalen.

TV3 kanalerne, har i det hele taget sat alle sejl til, for – igen – at kunne give plads til de mange fodboldkampe.

TV3 Max og TV 3 Sport bød således på hele 11 kampe, der havde placeret sig som de mest sete programmer på begge kanaler.

Læs også  Netflix nærmest ikke nomineret til Bafta 2022

Selv True Crime formater som “Politipatruljen” måtte se sig slået af bold, der havde 4-5 gange så mange seere som dette format.

I den forbindelse er det derfor pænt heldigt at TV2 også skruer op for deres dækning af et par ligaer.

Her er der – dog – tale om et par internationale af slagsen, hvilket burde garantere langt flere seere, end det 135.000 seere som Superligaen – indtil videre er nået op på.

TV2 er således på vej med både spansk og italiensk ligafodbold, der – helt undtagelsesvist fortsætter langt ind i juli. 

Og nu hvor der – ydermere – er en hulens bunke kampe i begge ligaer, der nu bliver spillet “uanset hvad”, er TV2 nødt til at tage flere niche kanaler i brug, for at kunne følge med.

Så er du til fodbold, håber du sikkert allerede nu på at det regner hele sommeren.

Ellers kommer du til at sidde inde mens vi andre nyder solen, for at se enorme mængder af spansk og italiensk fodbold, på TV2 Sport X, TV2 Play og TV2 Sport vise 

Som TV2 skriver det er “sommeren reddet for landets fodboldelskere”.

Kanalchef Kristian Hyldgaard, TV2 Sport og TV2 Sport X forklarer:

 -Selvom fodbolden normalt hører hjemme på TV2 Sport X, vil vi ekstraordinært gerne give noget ekstra til de fodboldhungrende tv-seere. Derfor kommer vi også til at sende fodbold på TV2 Sport, så man kan se international fodbold på begge vores tv-kanaler og på TV2 Play hele sommeren, starter han og fortsætter.

Læs også  Premier League går måske FTA i England

 -TV2 Sport X stadig vil være den primære fodboldkanal, hvor de største kampe bliver vist, og hvor der vil blive sendt studier, analyser mv. rundt om kampene.

Han fortsætter:

 -På de sommerdage, hvor der er anden livesport på TV2 Sport, prioriteres dette før fodbolden. Når ligaerne er tilbage med en “normal” sæson i efteråret, hører fodbolden igen til på TV2 Sport X og TV2 Play, slutter han.

I forhold til den lange periode helt uden bold, glæder det Kristian Hyldgaard at det nu er muligt for TV2 at sende disse enorme mængder af fodbold til de hungrende fans.

Han fortsætter:

 -Det har været en hård og lang periode for alle os sportsfans. Nu er vi endelig tilbage med masser af fodboldstjerner og ikke mindst stor spænding i både LaLiga og Serie A. Med udsigt til topfodbold næsten hver eneste dag, indtil mesterskaberne er placeret, bliver det en fantastisk fodboldsommer, forklarer han videre:

 -Vi vil dagligt have en dækning på vores kanaler og på sport.tv2.dk, som følger mesterskabskampen helt til dørs. Spændingen og det komprimerede program i begge ligaer gør, at vi næsten kan skabe en event-følelse, som vi kender fra slutrunder, slutter han.

Slutteligt byder sommeren også på Norske Eliteserien og PGA Tour ( 11. juni ) på et par af Discoverys kanaler

Læs også  Netflix shopper løs