Vi streamer DR som aldrig før

Maj ligner det endelige gennembrud for DR TV, og den mulighed seerne har for at se med, tidsforskudt.

Udviklingen ser nemlig ud til at både gå i retning af at langt flere nu ser med tidsforskudt, og at stadig større andele af det enkelte formats seere skal findes på DRTV.

DR selv, kalder maj for “historisk”, blandt andet fordi DR såmænd sendte en række historiske formater, som “Min fars krig” ( 545.000 seere/106.000 streamere/651.000 totalt), der handler om “Danmark under besættelsen”, og “hvilken pris modstandskampen havde for en almindelig familie”.

Blandt andet kunne seerne i serien opleve hvordan “faderen blev traumatiseret af tortur og ophold i KZ-lejr”.

Hele fem af de 12 mest streamede serier og formater var i den forbindelse “historieprogrammer”, der blandt andet kiggede på “75-året for Danmarks befrielse” ( 726.000 seere/64.000 streamere/790.000 totalt) og “100-årsdagen for Sønderjyllands genforening med Danmark”.

Og nu hvor sådanne programmer må formodes at interessere de ældre seere, er det altså dem der nu “streamer” som aldrig før.

Serier som “Grænseland” (679.000 seere/126.000 streamere/805.000 totalt), der i følge DR er en doku dramaserie og “Sønderjysk for begyndere”, (564.000 seere/67.000 streamere/631.000 totalt)

var begge serier der fandt “nye og overraskende historier og facts om landsdelen”.

For uindviede, den sydlige del af Jylland.

Læs også  Walt Disney inde i første BSVoD lignende aftale

Der var også plads til “slægtsforskning” på DR i maj.

Formatet “Forsvundne arvinger” ( 820.000 seere/209.000 streamere/ 1.029.000 totalt)

 havde således også mange streamere, der så med tidsforskudt.

Medieforsker Henrik Gregor Knudsen forklarer:

 -Vi kan se, at særligt den ældre målgruppe har fulgt programmerne på traditionelt TV, men også på DRTV har der været pæn interesse for at se de mange programmer i anledning af årsdagene for henholdsvis Befrielsen og Genforeningen, starter han og fortsætter.

 -Det er endnu for tidligt at sige noget om seningen af for eksempel “Grænseland” på den lange bane. Men programserien kan næsten betegnes som “et tidløst værk” – magen til for eksempel “Historien om Danmark”, der også vil være relevant at streame de næste mange år. Efter at DR oprindeligt viste programserien i 2017, er ’Historien om Danmark’ løbende blevet streamet, så seertallet på DRTV for eksempel er vokset med omkring 50 procent siden, forklarer Henrik Gregor Knudsen.

DR har oplyst deres streamtal siden årsskiftet, i forbindelse med deres nye strategi: “Sammen om det vigtige”, hvor det både er muligt at se seertal på “aktuelle programserier fra DR” samt deres “streaming tal”, der stadig bør kaldes for “tidsforskudt sening”, da der ikke findes eksklusivt indhold på DR TV, med undtagelse af DR3 formater, der forresten performer rigtigt godt i flere tilfælde.

Læs også  Discovery satser hårdt på Dplay

“Historien om Danmark” var også en af de meget streamede serier i maj.

Serien der er fra 2017, har nu omkring 50 procent flere streamere end oprindeligt.

Det er muligt at finde alle tal her.