Apple skifter til ARM CPUer

Indtil videre er det fortsat et rygte at Apple er på vej til at udskifte de ellers herlige Intel CPUer ud, med – formodentligt – ARM CPUer, som Apple over de sidste par år har målrettet deres operativ systemer og applikationer til.

Og nu hvor Apple – i følge de samme rygter – forventes at løfte for detaljerne på deres kommende WWDC, der er Apples årlige udvikler møde, hvor alt fra hardware til software bliver debateret og videreudviklet, bliver det interessant der den 22. juni.

Rygterne der kommer fra Bloomberg lover i samme omgang at Apples – bærbare (?) – computere bliver både lettere og hurtigere, da ARM CPUerne og iOS og OSX spiller bedre ( og hurtigere ) sammen, end Apple – åbenbart nogensinde – har fået deres egne operativ systemer til at performe på Intel.

Samtidig med at ARM CPUer skulle bruge mindre strøm.

Bedst – eller værst af alt – skulle de kommende ARM baserede computere komme allerede i løbet af 2021, hvorfor det er – pænt vigtigt – at udviklerne er på den absolutte forkant, med deres software når de nye maskiner kommer.

Det eneste der er kendt indtil videre er at den/de kommende ( der skulle komme 3 versioner ) CPUer har kodenavnet Kalamata, der altså skulle være realiseret allerede næste år.

Læs også  5G betyder AR og 360graders 8K telefon TV

Introduktionen af de ( fortsat formodede ) ARM CPUer, spiller allerede – efter sigende – bedre med iPhones og iPad CPUer, hvorfor det – åbenbart – er problemfrit at udstyre disse enheder med en ny type CPU.

Igen, fordi ARM netop fungerer godt med iOS operativsystemet, som de bærbare ( ? ) Macs så – senere bliver udstyret med også.

Det er i den forbindelse ukendt hvor stor en del af Arm Ltd., der er en del af japanske SoftBank Group Corp ejer.

Sikkert er det dog at en overgang til ARM baseret arkitektur, der – forresten – allerede findes i den Touch Bar, der findes på nyere bærbare Macs, vil betyde at både hardware og Grafik skal ændres.

Motivationen bag skiftet er – mere eller mindre – det samme som det var da Apple for mange år siden skiftede fra Motorola til Intel, nemlig en højere stabilitet og – bedre eller mere – kontrol med alle dele af “fødekæden” når der skal produceres nye generationer af computere.

Slutteligt vil en ARM baseret computer ( uanset om denne hedder iPad eller iPhone, eller MacBook Pro ) være langt bedre til teknologier som augmented og virtuel reality (AV og VR ) opgaver, da ARM CPUen performer langt bedre i forhold til grafik, indtil der introduceres egentlige grafikkort, som der jo (kun ) findes i de store bærbare.

Læs også  Sony viser vejen med FX6

En del tyder på at Apple allerede er på vej med den næste generation ARM CPU, der hedder A14, der skulle ende i den næste iPhone.

Allerede ved A12 ( eller deromkring ) var en iPad/iPhone hurtigere end Intel i3 og en del Intel i5 baserede computere.