DR på vej med musikalsk sommer

DR har netop afholdt et virtuelt pressemøde, hvor deres mest kendte værter, værtede sig igennem denne sommer, der – i den grad – bliver ganske forskellig – fra de normale DR somre.

Årsagen er som tidligere Corona, og den begrænsede ret til at forsamles, der både har forhindret alverdens festivaler i at blive afholdt, ganske som sport og Folkemøder også er aflyst.

Alt sammen noget som DR har besluttet sig for at gøre noget ved, ved at “skrue helt op for musikken over sommeren”, hvilket betyder at du – uanset hvilken DR platform du er på – vil kunne høre alt fra fællessang til højtlæsning fra diverse højskole sangbøger.

Som DR pointerer det, er “sommeren lig med musikalske oplevelser”, for mange danske.

Der er festivaler, koncerter og musik ude i sommerlandet og andet, der skal opleves.

Alt sammen noget der nu er aflyst, hvorfor DR altså har taget en række initiativer der kommer til at give alt fra musikere til festivalgæster et sted at mødes.

DR lover – ikke overraskende – at komme “hele vejen rundt”, konkret med pop, jazz, rock, klassisk, metal, folk, elektronisk musik og alt ind imellem, så ingen føler sig glemt.

Alt sammen noget der – blandt andet – klares ved et nyt samarbejde med en række danske musikfestivaler, som Copenhell og Tønder Festival.

Læs også  Etagerne er tomme på DR

Enkelte vil vide at der allerede i weekenden er lidt af et brag af en fodboldkamp, der skal spilles.

Derfor er Josefine Høgh og Tina Müller på vej med både klaphat og sangstemmer, suppleret af planer om at “..synge med på de største landsholdssange gennem tiden i et særligt EM-fællessangsarrangement…”.

Og selv om at det ikke kan overraske kan seerne der – måske mest – er med fordi der skal spilles en EM-kamp, også se frem til “Dodo and the Dodos”.

Senere kommer “Sommertogtet – lyden af vores land”, med Troels Lyby, hvor han sejler rundt på et skib og møder danske kunstnere som Lis Sørensen, Mads Langer og Peter Sommer ombord, for der at give de mange kendte musikere “musikalske fortolkninger”.

Som bekendt har “morgensang har været populært i de danske hjem gennem foråret”, hvorfor “danske børnefamilier” nu kan se frem til også at få lov til at “synge med hver morgen” i et nyt format der lader på både DR1 og Ramasjang, samt på DRTV. ( vi er ikke sikker på at det er det samme program, red. )

Sikkert er det dog at vært på Ramasjang bliver Silja Okking , der “vil synge for, når hun sammen med kendte børnefigurer og personligheder synger de allerbedste sange for børn fra både den danske sangskat og nye danske sange”.

Læs også  Walmart vil også streame

Er den enkelte seere mere til DR2, lover DR en sommer fuld af “musikdokumentarer og koncerter, anbefalinger af musik samt festivalprogrammer”, sommeren igennem.

Bedst af alt kan de samme formater og programmer efterfølgende ses på DRTV, så dem der ikke er til lineært TV, kan se med på et andet tidspunkt.

I den forbindelse er det på sin plads at pointere at det kommende samarbejde med blandt andre Tønder Festival, Distortion og Copenhell, samt Roskilde Festival og SmukFest, bliver sendt i form af fire programmer på DR2, fordelt ud over hele sommeren.

P3 følger op på TV siden med “et unikt sommermusiktilbud til de unge”, der ( som bekendt hører P3 ), hvorfor de “hele sommeren” kan opleve “live musik fra programmet Musiksommer på P3”, der inkluderer både upcoming og store navne fra den danske musikverden.

P4, P5 og P6, samt  P2 og P8 sender tilsvarende en masse musik, der er tilpasset deres programflade, må man formode.

DR har en side der løfter sløret for de mange andre tiltag, der også er på vej.

læs videre om de mange tiltag her.

https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/faa-overblik-over-musiksommer-2020-her