TV2 kom altså først

Landets mange sommerfestivaler får som bekendt masser af omtale i disse dage.

DR kunne således i går pointere at de har indgået aftaler med flere af landets festivaler og derfra sender musik og meget andet, som en “lille kompensation” for at alt ellers er aflyst.

TV2 var i den forbindelse ude langt tidligere med et lignende tiltag, der løber af staben her sidst i juni, hvilket – jo bare er herligt – for seere, der ikke kan taget på festival i år.

Blandt de mange navne seerne kan se frem til i den forbindelse er Rasmus Bjerg, der sammen med blandt andet Simon Kvamm, Lis Sørensen, Sanne Salomonsen og Christopher.

Dette team har planer om at “afholde fire minifestivaler”, der – ikke overraskende – bliver afviklet på de scener/locations hvor der normalt plejer at være musikfestivaler om sommeren.

Formatet der bliver til “Hele Danmarks Festival”, lover ydermere at Simon Kvamm også kigger forbi.

Så dem der er til festivaler i Skanderborg, Vig, Roskilde eller Langeland, kan – alligvel – glæde sig til at se “The Minds of 99”, “Poul Krebs”, “Scarlet Pleasure” og et utal af andre plade aktuelle (download aktuelle ?) bands og solister, der spiller op til og med de fire medværter.

Formatet der går i luften den 27. juni kan så ellers opleves på TV2 og på TV2 Play, som man må formode gemmer optagelserne i et par uger eller mere.

Af andre navne kan også nævnes Savage Rose, Alphabeat, Phlake, der lover at “dykke ned i festivalernes særlige traditioner og stemninger”, når de taler med værterne.

Læs også  Xee er på vej mod 80erne i Århus

Rasmus Bjerg forklarer:

 -Vi kommer alle sammen til at savne livemusikken og fællesskabet ved sommerens festivaler, når de nu er aflyst, men jeg håber, vi kan skabe en flig af stemningen hos folk ude i stuerne. Det har i hvert fald været en hyggelig og – sine steder – en smuk oplevelse at være ude på festivalpladserne med nogle af Danmarks dygtigste musikere, starter han og fortsætter.

 -Det kan godt være, at der ikke står 10.000 mennesker og lytter, men det har været dejligt at se glæden i musikernes øjne, når de endelig har fået lov til at spille for et lille bitte publikum igen, slutter han og glæder sig over at hans medvært, Simon Kvamm, har et specielt forhold til Roskilde Festival, som han derfor nok kommer til at tale lidt om.

Kvamm skulle således være på vej med en omgang “The Orange Feeling”, nu uden publikum.

Lis Sørensen, glæder sig i den forbindelse til at medvirke i et af programmerne.

Hun siger:

 -Bare det at dreje ind på festivalpladsen ved Vig – selvom den jo ser anderledes ud nu – var fantastisk. Vi havde det som kalve, der blev lukket på græs efter en lang vinter, da vi kom derind. Det var super hyggeligt. Og da bandet og jeg selv havde spillet for det publikum, der trods alt var der, stod vi tilbage med en følelse af, at “det er dét her, vi skal. Det er dét her, vi kan”. Det var fantastisk at komme ud at spille igen, slutter hun om en af tourlivets oplevelser.

Læs også  Kameraerne skal afsprittes

Åbenbart noget hun og Rasmus Bjerg kommer til at tale mere om in “Rasmus og Lis”, der bliver et slags “pimped campingvogn” format, hvor netop “pimpede campingvogne” er en del af samtalen.

Festivalen i Vig er – i den forbindelse – kendt for sit svinekød, da gæsterne hvert år køber 2,2 tons “stegt flæsk”.

Sanne Salomonsen kigger ligeledes forbi i forbindelse med udsendelsen fra “Langelandsfestivalen”.

Her kan seerne ydermere opleve Sko/Torp synge “On a Long Lonely Night”, suppleret med Carpark North, der spiller “Transparent and Glasslike”.

Sanne Salomonsen har lovet at synge ( med på de ) sange “vi alle kender omkvædet på”.

Slutteligt er der “Smukfest – Christopher”, der skal kompensere for at sidste års billetter blev solgt på 65 minutter.

Så Rasmus Bjerg og Christopher håber på at kunne kompensere lidt for at denne festival også er aflyst.

Heldigvis kigger Citybois, Annika Aakjær og Christopher selv forbi med alt fra musik, til røverhistorier og “yndlingsminder fra bøgeskovene i Skanderborg”.

Formatet “Hele Danmarks Festival”  har som pointere premiere den 27. juni, og følges op de tre efterfølgende lørdage, så alle der ser med kan nøjes med at tage på festival hver weekend i juli, frem til den 25. juli, hvor “Grøn Koncert inviterer til folkefest”, som TV2 også sender.

Bag dette koncept finder du Muskelsvindfonden og Tuborg, der står parate til at gøre “Danmark meget Grønnere”.

Læs også  Nent Group er tilbage i Oslo

Theis Petersen, indsamlingschef i Muskelsvindfonden, forklarer:

 -Vi plejer, sammen med Tuborg, at være værter for otte koncerter hen over sommeren. Det kan ikke lade sig gøre i år, da det stadig er for risikabelt at samle tusindvis af mennesker til koncert. Så i år bytter vi rundt på rollerne og lader danskerne være værter for festen. Tuborg har skabt platformen, Grøn kommer med musikken, og TV2 og Nova ( radio station, red. ) sørger for, at højdepunkter fra koncerterne kan høres og ses i hele landet i TV, radio og selvfølgelig digitalt, starter han og fortsætter.

 -Grøn koncert har altid handlet om fællesskab og om at støtte, hvor det gælder, og om at gøre en forskel. I år er Grøn noget, vi giver til fællesskabet. Og sådan skal det også være i et år, hvor der er vendt op og ned på det meste. Vi fejrer fællesskabet sammen, men hver for sig, og vi glæder os til at byde velkommen til en klassisk Grøn Koncert i 2021, slutter han.

Marketing & Sponsorship Director Christian Sveigaard, fra Tuborg der er med på alle plakater og lidt til, supplerer:

 -Grøn er sammenhold. Grøn er fællesskab. Grøn er kærlighed. Med andre ord: Grøn er noget, vi ikke kan undvære. Derfor gør vi hele Danmark Grøn ved at rykke ud i landet og hjem til danskerne. Kun fantasien og afstandsreglerne sætter grænserne. I stedet for at publikum kommer til Grøn, kommer Grøn nemlig til publikum, slutter han.