Tilskuere til Superligaen

Indtil videre ser det kun ud til at det er Superligaen, der kommer til at nyde godt af et forsøg på at løfte forsamlingsfriheden til forsamlinger på op til 500 mennesker.

Bevares et par demonstrationer har her på det sidste bevidst at det er muligt at samle tusindvis af ubeskyttede, der uden maske og andet, nærmest står ovenpå hinanden.

Om det har været med til at ændre Regeringen og Folketingets partier og Divisionsforeningen, samt sundhedsmyndighederne og politiets holdning til emnet, er ukendt.

Sikkert er det at hele “tre fodboldkampe i den 29. spillerunde i Superligaen” vil få lov til at lukke vilde 500 tilskuere ind.

Eller rettere “højst 500 mennesker i hver sektion”, hvilket bliver pænt spændende at se hvordan den “regel” bliver fortolket.

Et bud herfra, er bredt.

Forstået på den måde at det – burde – være muligt at lave sektioner nok til at alle tilskuere kan møde op og få sig en plads.

Igen.

Tjek op med den/de stadions du ønsker at besøge, der snart burde betyde at også koncerter og andet kan åbnes, da det er muligt at inddele de fleste “koncertsale” også.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

 -Jeg er super glad for, at der er bred politisk enighed om, at vi nu laver en forsøgsordning med flere tilskuere til superligafodbold. Vi skal dog stadig være forsigtige og tage de nødvendige forholdsregler, og derfor bliver det i første omgang et afgrænset forsøg mere end 500 mennesker til nogle udvalgte superligakampe. Forsøget skal evalueres grundigt, inden vi tager stilling til, hvad der videre skal ske. Men lige nu glæder vi os, til at flere fans kan komme til kamp og heppe på deres hjemmehold, slutter hun og hentyder formodentligt til at politikerne efterfølgende vil teste om der er en lokal “stigning” Corona syge.

Læs også  Discovery forlænger Superligarettigheder frem til 2024

Er det ikke tilfældet, må man formode at forsøget fortsætter.

Britt Bager, Venstre er også glad.

Hun siger:

 -I Venstre er vi glade for, at der endelig kan komme flere tilskuere til fodbold. For os er det vigtigt at testekampene tager udgangspunkt i en individuel vurdering af hvert stadion, præcis som divisionsforeningen foreslår i deres meget gennemarbejdede udspil. Det kom vi igennem med. Nu skal vi bare i gang, så de danske fodboldfans igen kan juble på tribunerne, slutter hun.

Pernille Bendixen, Dansk Folkeparti der også har taget klaphat på, supplerer:

 -Dansk Folkeparti er glade for, at Superligaen nu kan åbne for kampe på en måde, der passer dem hver især. Det har været vigtig for os at de selv finder modeller, da forholdene kan være vidt forskellige. Vi håber, at resten af sporten i sin helhed snart får samme mulighed, slutter hun.

Selv Rosa Lund, Enhedslisten er pludselig glad for denne sportsgren.

Hun forklarer:

 -Vi er glade for at vi er enige om en forsøgsordning, så vi stadig kan følge med i smittetrykket og se om modellen virker. For os er det vigtigt at så mange spillere som muligt bliver omfattet af teststrategien, slutter hun, uden – tilsyneladende – at have talt at der altså kun er – omkring – 22 spillere på banen samtidig.

Læs også  Medieudspillet handler mest om kontrol

Selv regeringen, er glade.

Herfra siger Malte Larsen:

 -Som flittig gæst på vores lokale stadion i Randers, glæder jeg mig selvfølgelig over at vi nu er nået så langt i genåbningen af Danmark, at vi kan lave en forsøgsordning med flere end 500 mennesker til nogle superligakampe, slutter han

Hvis du ikke ved hvornår den “29. spillerunde” er, er det fra den 20. til den 22. juni, hvor de stadions der spilles på “opdeles i sektioner”, hvori “der højst må være 500 mennesker”, i hver sektion.

Planen tilses af en planlægningsgruppe fra Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne, der er gruppen bag “skabelonen for en sikkerheds- og sundhedsplan”, mens Divisionsforeningen “udarbejder protokoller for afvikling af kampene”.