En presentation switcher

Hvad er det ?
Tænker du sikkert allerede.

Jamen det er såmænd en billedmikser, der – mere eller mindre – er forberedt til at du stikker alt muligt “mærkeligt” ind i den, som den så ellers bare siger “nå ja” til, og konverterer eller blot lader komme igennem, og ud som et4K 60P signal.

Den nye Midra 4K serie er netop sådan en “dims”, der trækker “event miljøets” produktions udstyr op i næste gear, og tilbyder AV miljøet muligheden for at arbejde og producere i 4K 60P, i både SDR eller i HDR.

Det specielle ved Midra 4K serien, er at der ikke “bare” er SDI ind, men “alt muligt” ind, konkret SDI 12G, HDMI 2.0 og DisplayPorte i v1.2.

Og nu hvor der er ti indput af den slags i den tungeste Midra, suppleret med 2 1080p indgange, enten via HDMI eller SDI, har du gættet det.

De nye “presentation switchers” fra Analog Way, er i sandhed fine “billedmiksere”.

De kan bare også – godt – tage computere, mærkelige afspillere, og alt muligt andet mærkeligt, uden at produktionen går ned, fordi den ikke lige kan tage den bestemte opløsning en af talerne har med.

Midra kan med andre ord det meste.

Og nu hvor Analog Way har udstyret nyheden, der blev præsenteret i USA igår, med en 5. generation “scaling engine”, har du gætttet.

Læs også  Grass Valley gjorde det ingen andre kunne

Det er virkeligt ligegyldigt hvad du hælder ind i maskinen.

Den ( burde ) kunne håndtere det hele.

Værst ( bedst ) af alt kan der arbejdes i op til 4K60 10-bit 4:4:4, forstået på den måde at mikseren – internt – arbejder i denne opløsning, hvilket er årsagen til at der er HDR support og at enheden er HDCP 2.2 kompatibel.

Som vi forstår det, er output stadig tænkt til events, der afvikles på storskærme eller på LED vægge.

Ud over de “konventionelle” features er der også funktioner som AOI, Luma og Chroma keying, advanced video effects ud, samt muligheden for at de-embed eller embedde digital audio til og/eller fra alle inputs og outputs.

Det er muligt at tilkøbe Dante i en 32×32 config.

Som vi forstår det, er det muligt at pille direkte på mikseren, eller bruge den via HTML5, altså i en browser.

Den kan stres over TCP/IP via et simpel RJ45 kabel, eller via en “Crestron driver” som vi ikke aner hvad er, ud over at det er et Analog Way “UI”, der fungerer i (??).

Slutteligt skulle det være muligt at montere simple “Shot Box2” på enheden, så talere – selv – kan hente næste slide, hvis det er relevant, eller andet.

Serien, der reelt består af 4 forskellige versioner, kan du læse mere om her.

Læs også  Teradek Bolt 4K LT HDMI til nærmest ingen penge

Vi ved ikke om der er distribution af Analog Way her i landet.

Men da de har kontorer i Tyskland og i England, er der nok bare der, du skal handle, hvis relevant.

De har ikke fået noget video om Midra 4K series op endnu, så vi fandt lidt om RC400T i stedet, der – vel sagtens – giver et fint billede af hvad du kan med gear fra Analog Way.