Godt nyt fra Adobe

Selv om at det ikke kan overraske, er Photoshop netop blevet til et helt nyt Photoshop.

Dette ikke – kun – fordi der er blevet justeret under motorhjælmen, men også fordi at alle de andre features Adobe tilbyder, via – for eksempel – Creative Cloud, giver et bedre produkt at arbejde med, følge Adobe.

Photoshop, der reelt – mere eller mindre – er blevet opdateret med en række features du ellers kun finder i Lightroom, er nu pludselig – igen (?) – smart til stills også.

Det er nu mest videodelen Adobe har pillet ved denne gang.

Herunder audio delen, der længe har lidt under at video – mest – er visuelt orienteret.

Adobe Sensei, der – umiddelbart – er tænkt til dem der laver video i en fart, er blevet opdateret, så os andre, der har lidt mere tid, kan alt fra at “Auto Reframe” til ( SoMe medier ) til opdateringer af eksisterende materiale i Premiere Rush, der som navnet antyder er en “klip/klap” redigering, der er født til nyheder der både skal bruges i 16:9 og 9:16, som eksempel.

Auto Reframe sørger i den forbindelse for at man kan se de medvirkende, hvis der er taget bare en lille smule hensyn til SoMe i optagelsen.

Læs også  Adobe ude med fede opdateringer

Senere kommer features som Roto Brush 2 til After Effects, der – mere eller mindre – giver brugeren “rotoscoping” features med et enkelt klik. 

Eller 50.

Blandt de features flere kommer til at elske er dem hvor du nu nærmest “automatisk” kan skille forgrund og baggrund fra hinanden på video, vel og mærke.

Slutteligt er der også godt nyt til dem der roder med Photoshop på iPad og på Mac/PC.

Alt du laver på iPad, ved din computer nu, og omvendt.

Noget der – som vi forstår det – også inkluderer Lightroom, hvilket burde være kompliceret, da filerne i Lightroom jo plejer at være heftige.

Igen.

Det har de sikkert fundet en måde at komme uden om.

 Endelig er Adobe Stock nu – om muligt – endnu mere integreret med Premiere Pro, hvilket giver adgang til bunker af både lyd og videoklip, så du – igen – burde kunne arbejde hurtigere.

Du kan nu købe licenser til lyd direkte i Premiere Pro.

Her lidt videoer om nyhederne.

Du finder alle videoer om alle nyheder her.