Rygtebørsen siger den 9. juli

Hvis du går og venter på at de kommende Canon EOS R5 og måske EOS R6 kommer, skulle der i følge rygtebørsen, være godt nyt på vej.

Det første – måske begge – skulle nemlig blive annonceret officielt her den 9. juli.

Som vi tidligere på året var inde på, er der også en FS5 mk? på vej, der måske hedder FX6, hvilket der sikkert stadig er.

Det var bare et rygte tilbage i april, der – alligevel – ikke have hold i virkeligheden.

Så med det forbehold at rygter nu engang er rygter, kunne det tænkes at der den 9. juli kommer ( en annoncering af ) et Canon EOS R5, et Canon EOS R6, og hele 6 nye RF objektiver.

Og nu hvor Canon er igang kaster de også et par teleconverters efter kunderne, der dermed – sagtens – kan se frem til at bruge en hulens masse penge, hvis det altså er et spejlløste 8K kamera, der er brug for.

Lettere sært er – hovedparten – at de objektiver der er på vej, en slags “mellemklasse” objektiver hvilket – bevares – er svært at mene at en 600mm og en 800mm er.

Igen de der født som F11, begge to, hvilket – mere eller mindre – betyder at du ligeså godt kan bruge en kikkert fra 1965, da f11 burde betyde at alt er skarpt.

Læs også  Samyang på vej med verdens bredeste

Igen.

Det kan jo være at Canon håber på at – og det har de jo til en hvis grad ret i – dem der køber en Canon RF 600mm f/11 DO IS STM eller en Canon RF 800mm f/11 DO IS STM, bare skal kunne se “langt væk”.

Så betyder det jo ikke noget at dybdeskarphed er nærmest uendelig.

Man kunne eventuelt forestille sig at de samme kunder hopper på en teleconverter RF 2x og bruger den, så de kan få heldige 1600mm ved f22, fuldt åben, hvilket må formodes at være så langt ud over objektivets ydeevne at operatøren fortsat kan se meget langt væk, og ikke meget andet, på grund af Diffraction.

( Diffraction er bedst beskrevet ved at forklare at den teoretiske opløsning er 1100 line pairs pr mm ved f1,4 og 71 line pairs pr mm ved f22 )

De to huse er og bliver dermed de to vigtige nyheder i denne annoncering, der fortsat er et rygte.

Igen.

CR, eller Canon Rumors, plejer at have ret godt fat i hvad der sker, og hvornår.

Så er du til 8K og en masse andet herligt gejl, skulle Canon EOS R5 blive endeligt annonceret med alle – officielle – specs – her den 9. juli, til et “release” i september.

Læs også  Canon tror på en fremtid for DSLR

Planen skulle være at dato følger med, så du ved hvornår du skal ned og stå i kø.

Er du mere til Canon EOS R6, der – vist ikke – er mange specs ude om, bliver denne også annonceret samme dag.

Herunder at R6 “allerede” kommer til august, så dem der er ekstra utålmodige kan starte med at købe deres “b-kamera” og producere på dette indtil “a-kameraet” kommer til september.

Glasset ser – mest – ud til at være sådan lidt “gennemsnitligt”, hvilket kan oversættes til “sikkert fint men kedeligt” glas.

Deres RF 50mm f/1.8 IS STM, er således ikke specielt hurtig, og – vel sagtens – for langsom med for lang DOF – til de fleste.

Den kommende RF 70-200mm f/4L IS USM, er – igen – pænt langsom i forhold til de mange f2,8’ere der er på markedet.

Den – potentielt mest interessante nyhed er deres med deres RF 85mm f/2 Macro IS STM, der – igen – er for langsom i forhold til alverdens f1,4’ere og det der er hurtigere.

Igen.

 Canons “ældgamle” f1,8 EOS 85mm, laver jo fine billeder og koster blot en brøkdel af hvad de mange f1,4 der er på markedet koster, så det må være der f2 nyheden er tænkt “placeret”.

Læs også  Sony Venice 2

Den sære RF 100-500mm f/4-7.1L IS USM, der har en – alt for lang DOF – ved de 100mm og som – reelt også – er for langsom i den anden ende, må formodes at være Canon’s forsøg på at ramme det marked der længe har valgt gear fra Sigma, der både ( tit ) er hurtigere, skarpere og billigere end Canon.

De to lange den kommende RF 600mm f/11 DO IS STM og RF 800mm f/11 DO IS STM, må formodes at være til det samme publikum, da 600mm som eksempel har en DOF på 60 centimeter på 20 meters afstand “helt åben”.

Blænder du ned kan du sikkert komme op på et par meters DOF, hvilket sikkert er heldigt med racerbiler hvor det er vigtigt at publikum også er skarpt og den nærmeste by også.

De to teleconverter RF 1.4x og RF 2x, er mere vin på gamle flasker.

Forresten.

Fik vi pointeret at RF 600mm DO og RF 800mm DO IS STM kommer i herlige sølvfarver så du kan skræmme selv stor dyr væk, med reflektionerne.