Afspil egne filer på remote computer

Mange har sikkert de sidste par måneder været på vej på arbejde, blot for at huske at – nå nej – idag arbejder vi hjemmefra.

Derfor er det meste af dagen gået med at konvertere tunge lækre billeder fra tjekkede optagelser, der – bare – er lidt for tykke til Internet.

En del timer senere står den enkelte så med et par “små” men afspilbare filer der så kan hentes over Internet, og derefter klippes til den produktion du nu snart har glemt du var igang med.

Indtil i dag.

Telestream har nemlig opfundet “Glim”, der er en “remote media player”, der afspiller “mezzanine” ( mellemkvalitet ) og “professional grade” mediafiler i en browser, på en “fremmed computer”.

Telestream, der stadig mest er kendt for deres wirecast og i andre miljøer for deres “workflow automation”, “media processing” og “quality monitoring”, har med andre ord opfundet noget der virker ret spændend.

Glim, der egentlig er tænkt som en “remote” ingest løsning, kan – sjovt nok – nu også bruges til at afspille optagelser i fuld kvalitet i en “lokal” browser, på maskinen nede på arbejdet.

At det stadig tager en krig at overføre selv i en lavere kvalitet er naturligvis stadig tilfældet.

Nu behøves du bare ikke længere glemme indholdet, mens du venter på at en fil i “lav kvalitet” kommer frem til hjemme kontoret.

Læs også  Så er der XAVC i din Telestream

Glim er i den forbindelse end ikke opfundet til “remote produktion”, men mere til “master control”, til nyhedsproduktion eller post ditto.

Detaljen er bare at det pludselig er muligt at afspille filer i fuld kvalitet på arbejdscomputeren og så ellers se med fra arbejdscomputeren, hjemme i stuen.

Så når selv Telestream vedgår at der er tale om en slags “workaround” af tidspildet for “remote employees”, har du gættet det.

Der er virkeligt potentiale for at spare mange timer, bare du har adgang til computeren.

Features der jo – forresten – også kan vise sig at være heldige når Corona på et tidspunkt er færdig.

Scott Matics, Director of Product Management, Telestream siger:

 -Without Glim, seeing, hearing and understanding the technical properties of media libraries from remote locations has been nearly impossible. With Glim, you can now play the unplayable, starter han og fortsætter. 

 -Our customers tell us they’ve wanted a product that could do this for years, slutter han.

Jamen tænker du så. Hvordan er det muligt at afspille mine fine 16bit 8K filer over Internet, når jeg sider på en 64kb ISDN frobindelse.

Jamen det er fordi Glim er ret smart.

Glim er nemlig “engineered to playback high resolution and high bit rate media files over bandwidth-constrained internet connections”.

Læs også  Sygt dyrt wireless 4K

Scott Matics fortsætter 

 -Saving your team time and resources by remotely viewing large and tricky files has never been easier, even if those media files are comprised of one or more high definition formats, codecs, and containers such as MXF-wrapped DNxHD, forklarer han videre.

 -It’s truly a game-changer according to our customers, slutter han.

Hent en kopi/trail eller en fuld version her.

Hvor du kan læse at det er muligt at afspille 

Alt som Switch eller Vantage kan afspille eller decode

Den kan spille alt surround, samt multi-channel audio (5.1) og lidt til.

Du kan læse timecode, closed captioning (608/708 og lidt til)

Blandt de ( still ) billedfiler du kan se er .dpx, .tiff, .tga, .jpg, .gif, .png, .bmp, animerede gif.

Der er support for Audio only playback af .aiff, .wav, .m4a, .mp3, .f4a, audio only .mov

Det hele kan klares på alt fra 2-8 Mbit/s forbindelse, så 100 er rigtigt sjovt. 1000 er cool.

Det eneste der kræves i den anden ende er en Windows Server 2012 R2 eller en Windows Server 2016, der er udstyret med 24+ CPU Cores og 24+ GB RAM samt en 1+ Gbps storage.

Er det et lille system nede på jobbet ( din egen maskine ) er en 8 CPU Core 16 GB RAM maskine med 1+ Gbps storage access nok.

Læs også  Telestream har købt Masstech

Her en promo for nyheden.

GLIM Remote Media Player from Telestream on Vimeo.